Joensuun Kataja otti keskiviikkona toisen peräkkäisen voittonsa, kun se haki vieraspisteet Salosta. Katajan päävalmentaja Jukka Toijala oli pelaajiensa esitykseen tyytyväinen ja katsoi luottavaisin mielin eteenpäin.

Kataja tuli heti ottelun alkuun räväkästi ja latoi ensimmäisen jakson aikana peräti 33 pistettä. Vilpas pääsi kuitenkin hiljalleen peliin paremmin mukaan, mutta Kataja pystyi pitämään salolaiset takanaan loppuun saakka 80-72-lukemin.

– Peliin tuli hyvin keskittynyt Kataja. Ensimmäinen kymppi oli erityisen hyvää tekemistä, aiheutimme Salolle paljon ongelmia.

– Salo toki paransi peliään ja tappeli voitostakin, kun meiltä toisella puolikkaalla ote vähän katosi. Kasasimme pakettimme päätösjakson aikalisällä ja se, miten tulimme sitten takaisin peliin, oli jotain mikä tapahtui ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Onnistuimme puolustamaan hyvin ja käänsimme tilanteen eduksemme, Toijala analysoi ottelua Katajan kotisivuilla.

Juho [Lehtoranta] oli erinomainen puolustaessaan pelintekijä [Mikhail] Torrancea, Renaldo [Major] ja Antti [Kanervo] tuurasivat hyvin. Kokonaisuutena se miten puolustimme Vilppaan palloscreenit, oli yksi ottelun ratkaisuista.

– Vaikka Renaldolla oli tänään vaikeaa, hän käytännössä ratkaisi ottelun. Uskon, että aika tekee kohdallaan työtä joukkueen eteen.

Toijala kehui erityisesti kotijoukkueen levypallopelaamista.

– Kaiken kaikkiaan todella erikoinen ottelu tilastojen valossa, esimerkiksi hyökkäyslevypallojen osalta. Kaikki tietävät, että Salohallissa pallo pomppii raudoista kauas ja myös pienet miehet hakevat kohtuullisesti levyreitä. Salo on tähän mennessä ollut liigan paras hyökkäyslevyrijoukkue, mutta lukemista huolimatta pystyimme mielestäni vastaamaan tähän taisteluun. Olen kohtuullisen tyytyväinen, sillä vääntö oli kovaa, taistelimme, eikä kaikkea voi saada.

– Vilpas on iso joukkue tällä kaudella, joten kaikilla jengeillä tulee olemaan kova haaste kanssaan.

Katajan alkukausi on ollut hyvin vieraspainotteinen, sillä viidestä ensimmäisestä ottelusta neljä on ollut vieraskentällä. Seuraavaksi edessä on kuitenkin iso nippu kotipelejä.

– Kun nämä vieraspelit nyt hetkeksi päättyvät, voi kaiken matkustamisen jälkeen sanoa, että suunta on hyvä.

Katajan seuraava peli on lauantaina, kun se kohtaa kotonaan Karhun.