Joensuun Katajan alkukausi on sujunut erittäin vieraspainotteisesti, sillä viidestä ensimmäisestä ottelusta neljä pelattiin vieraskentällä. Nyt joensuulaisilla on edessään kuuden ottelun kotiputki.

Katajan perjantainen ottelu Karhua vastaan on joukkueelle jo kuudes tällä kaudella.

– Aika kovaa on aloitettu ja pelitahti on ollut tosi kova. Sarjan alusta on aikaa kaksi viikkoa ja edessä on jo kuudes peli. Tässä on jo 3500 kilometriä reissattu, mutta onneksi tässä alkaa pieni kotiputki, Katajan Teemu Rannikko iloitsee SuomiKoris-sivuston haastattelussa.

Viimeiset 13 kautta ulkomailla pelannut Rannikko ei ole tottunut matkustamaan pitkiä matkoja bussissa ja kesällä 33 vuotta täyttänyt takamies myöntää reissaamisen välillä painavan.

– Kotimaan matkailu on kivaa, mutta kyllä tämä vähän vaatii totuttelua, että ensin istuu 6-7 tuntia bussissa ja siitä sitten suoraan peliin. Kyllä se ainakin tähän kroppaan vaikuttaa, mutta toivottavasti siihen kauden mittaan tottuu.

Katajalla alkaa melkoinen kotirupeama Korisliigassa, sillä kymmenestä seuraavasta ottelusta joensuulaiset pelaavat yhdeksän kotona. Väliin mahtuu vielä marraskuun alussa alkavat EuroChallenge-ottelut.

– On kiva pelata kotona, niin ei tarvitse sitten liigassa matkustaa, kun sitä tulee kuitenkin tehtyä europelien takia. Kaikki joukkueet joutuvat tekemään myös sen reissun tänne päin. Kotikentän pitää aina olla kuitenkin sellainen tukijalka, että sieltä eivät vieraat tule voittoa hakemaan, Rannikko pohtii kotipelien merkitystä.

Sormi vaivaa edelleen

Rannikon EM-kilpailut loppuivat sormen murtumiseen ja edelleenkin hänen sormessaan on vahva teippaus peleissä. Sormi ei ole vieläkään täysin pelikunnossa.

– Murtumassa menee aina kauan ennen kuin se palautuu normaaliksi. EM-kisojen jälkeen olin sivussa kolme viikkoa. On se vieläkin turvonnut eikä se taivu ja aina kun välillä kolahtaa, niin kyllä se tuntuu. Mutta ei se muuten vaikuta mihinkään, Rannikko valottaa sormensa tilannetta.

Sormivamman kolikon kääntöpuolena oli, että hän sai kaipaamaansa lepoa pitkän ja raskaan kesän jälkeen.

– Se oli varmasti henkisesti tärkeä, että pääsi lepäämään EM-kisojen jälkeen. Se oli aikamoinen rupeama ja siinä oli tunteet aika pinnassa – kiitos fanien. Toisaalta jos kolikon kääntää toisin päin, niin kolme viikkoa oli aika pitkä aika ja olisi se voinut vähän lyhyempikin olla. Sain vain yhdet joukkuetreenit alle ennen ensimmäistä peliä enkä vielä ole siinä kunnossa kuin pitäisi. Ei se auta jos tietää kaikki kuviot, mutta ei pääse niitä sitten harjoituksissa treenaamaan, Rannikko muistuttaa.

Salttu Forsström