Sunnuntai-illan kamppailu Tapiolan Honkaa vastaan ei avannut kotijoukkue Kouvojen voittotiliä Korisliigassa kuluvan kauden osalta. Kouvot aloitti ottelun hyvin, mutta Honka nousi toisella puoliajalla ohi.

Honka lähti otteluun siipirikkoisena eikä sillä ollut ulkomaalaisvahvistuksista kuin Ronnie Clark kentällä. Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen ihmetteli joukkueensa toisen puoliajan hyytymistä.

– Kun huomioidaan ottelun lähtökohdat (Hongan terveystilanne) niin oli yllättävää, että meillä pelaaminen lopahti toisella puoliajalla. Saatiin aikaan hyvä ensimmäinen puoliaika ja uskoin, että se kantaa meitä myös toisella puoliajalla, Lehtonen pohtii Kouvojen sivuilla.

Kouvojen mielestä erityisesti puolustuspelissä on paljon parannettavaa.

– Me olemme tietyllä tavalla liian hyökkäysorientoitunut joukkue tällä hetkellä. Kolmannen jakson lopussa ei saatu muutaman kerran hyvästäkään paikasta koria ja meidän puolustus loppui tämän seurauksena täysin toisessa päässä. Me (pelaajat) mietittiin hyökkäystä aivan liikaa ja keskusteltiin vain hyökkäysasioista kun vastustaja rokotti puolustusvirheistämme.

Hongalla oli ulkomaalaispelaajista ainoastaan Ronnie Clark mukana. Lehtosen mukaan ulkomaalaispelaajat eivät tuo aina välttämättä kuuta taivaalta joukkueen pelaamiseen.

– Me otimme viime kaudella neljä vastaavaa voittoa yhdellä ulkomaalaispelaajalla tai ilman ainuttakaan. Pelaamisen toteutus on vaan paljon parempaa ja peli näyttää paremmalta korikselta, kun on vähemmän ulkomaalaispelaajia kentällä, ikävä kyllä, Lehtonen heitti.