Viime kauden välieräpari Kataja-KTP otti toisistaan mittaa Joensuu Areenalla ja tällä kertaa isäntäjoukkue Kataja poistui taistelusta voittajana. KTP:n päävalmentaja Sami Toiviainen myönsi joensuulaisten olleen ottelussa vahvempia.

KTP johti vielä tauolla ja repäisi pienen karkumatkan kolmannen jakson alkuun. Katajan päävalmentaja Jukka Toijala oli pakotettu aikalisään tilanteessa 39-45. Tämä aikalisä olikin koko ottelun kulminaatiopiste, sillä Kataja vei seuraavan kolmeminuuttisen peräti 14-0. KTP ei enää tästä toipunut, ja kotijoukkue iski kaasun pohjaan. Parhaimmillaan johto oli jo 21 pistettä ja lopulta Kataja lasketteli 14 pisteen voittoon.

– Parempi voitti. Mainitun aikalisän jälkeen kentällä oli tasan yksi joukkue. Kataja hyökkäsi aktiivisesti, puolusti aggressiivisesti ja teki meidän pelaamisesta tänään todella vaikeaa, Toiviainen kertasi KTP:n sivuilla.

Katajan ykkösmiehenä hääri peräti 13 korisyöttöä antanut Teemu Rannikko ja muutenkin Kataja onnistui laajalla rintamalla.

– Rannikon pysäyttäminen oli teemamme, emmekä onnistuneet siinä tarpeeksi hyvin. Kataja oli tänään monipuolinen ja esimerkiksi Renaldo Major upotti nyt niitä heittoja, jotka ovat aiemmin kolisseet ohi, Toiviainen kertasi.