Bisons matkasi tiistaina Serbiaan missä se kohtaa Eurocupin toisessa ottelussa Radnickin. Bisons aloitti Eurocupin hienosti voitolla, mutta keskiviikkona vastaan asettuu kova vastus. Sen tiedostaa myös päävalmentaja Greg Gibson.

Bisons lensi Serbiaan tiistaina ja matkasi Belgradista bussilla pelipaikkakunnalle Kragujevaciin. Gibson toivoo, ettei matkustaminen näy kentällä.

– Matkustus ei ole helppoa, mutta kaikkien pitää sitä tehdä jossain vaiheessa. Tärkeintä on muistaa syödä hyvin vierasmatkoilla, Gibson muistuttaa Bisonsin sivuilla.

 

Radnicki Kragujevac on Bisonsin tapaan ensikertalainen Eurocup-kentillä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö joukkue pelaisi korkeatasoista koripalloa. Avausottelussaan Radnicki joutui heti tiukan paikan eteen haastaessaan yhden lohkon ennakkosuosikeista Panioniosin. Radnicki taipui ateenalaisille, mutta vain viidellä pisteellä (77-72).

Gibson on valmennusryhmänsä kanssa scoutannut tiiviisti Radnickin joukkuetta viime päivinä. Päävalmentajan silmään on osunut etenkin serbialaisten kaksimetrinen sentteri Mouphtaou Yarou.

– Hän on todella aktiivinen ja taitava pelimies, ehkä joukkueensa paras pelaaja viime ottelussa. Hän myös hakee levypalloja todella aktiivisesti.

Biisonien pitääkin saada levypallopelaaminen kuosiin lyödäkseen Radnickin.

– Emme ole olleet johdonmukaisen hyviä levypallopelaamisessamme edellisissä otteluissa. Se pitää saada kuntoon, sillä se korostuu tässä ottelussa.

Gibsonin mukaan koko Radnickin joukkue on lahjakas.

– He ovat isoja ja osaavat vielä heittääkin. Todella aggressiivinen joukkue hyökkäyspäässä, eivätkä tehot lepää vain muutaman pelaajan harteilla.

Tämän vuoksi Biisonien täytyy pitää hyvää huolta pelivälineestä. Tältä osin tilanne on ollut suhteellisen hyvässä kunnossa jo aiemminkin. Suurimmaksi osaksi turhilta menetyksiltä on vältytty.

Bisonsin oma pelaaminen on parantunut jatkuvasti kauden vanhetessa. Varsinkin puolustuspää on toiminut ajoittain todella mallikkaasti. Gibson ei kuitenkaan tuudittaudu menneisyyden hyviin suorituksiin vaan muistuttaa realiteeteista.

– Puolustuksessa pitää olla mukana jatkuvasti kovalla asenteella. Nukahduksia ei voi tulla, koska niistä sakotetaan armotta. Hyvä pakki voi myös kääntää koko ottelun asetelman päälaelleen.

Myös hyökkäyspelaaminen on mennyt eteenpäin.

– Tulemme koko ajan paremmaksi hyökkäyspelien ajoituksissa.

Gibsonin mielestä kaikkea muuta tärkeämpää on mentaalipuolen kontrollointi.

– Etenkin vierasmatkoilla henkisen puolen pitää olla kunnossa. Serbiassa fanit ovat kirjaimellisesti fanaattisia ja heidän areenansa voi olla todellinen hornankattila. Meidän pitää osata blokata kaikki muu ulkopuolelle ja keskittyä omaan pelaamiseemme.