KTP-Basket joutui reagoimaan Sefton Barrettin loukkaantumiseen ja vahvistaa laituriosastoaan uudella pelaajalla. Barrettin nilkassa on nivelside- ja jännevamma, mutta jatkotoimenpiteet ovat vielä avoinna.

201-senttinen amerikkalaispelaaja Ryan Ayers on KTP:n päävalmentajalle Sami Toiviaiselle tuttu mies kolmen vuoden takaa. Ayers pelasi tuolloin Toiviaisen alaisuudessa Namika Lahden riveissä kirjauttaen 17,6 pistettä ja 5,9 levypalloa ottelua kohden. Laitahyökkääjän suurin vahvuus on kaukoheittotaito ja Lahden paidassa kolmoset tippuivatkin komealla prosentilla 43,6.

– Helppo valinta minulle tässä vaiheessa, vaikka muitakin vaihtoehtoja oli. Tiedän Ryanin taidot, mutta myös millainen kaveri sieltä tulee ihmisenä. Ei tarvitse miettiä sopeutumisesta tai miten hän hoitaa velvollisuutensa, kertoo Toiviainen joukkueen uudesta tulokkaasta seuran sivuilla.

– Monipuolinen, pystyy pelaamaan paikoilla 2-4. Heittäjänä hän on erinomainen, mutta pystyy ajamaan korillekin. Lahdessa Ryan otti sen kuusi levypalloa ottelua kohti ja ainakin sille tasolle toivon hänen yltävän nytkin. Puolustuksessa Ayers on riittävän nopea vartioimaan ainakin oman kokoisiaan, analysoi Toiviainen.

Ayers saapuu Kotkaan perjantai-iltana ja ensimmäiset harjoitukset odottaa lauantaina.

– Ayers on pelannut viimeksi huhtikuussa ja uskon että mies on heti kunnossa. Toki pelirytmiin pääseminen ja pelikuvioiden oppiminen ottaa aina oman aikansa, Toiviainen päättää.