Tapiolan urheiluhallille lauantai-iltana saapuneet vajaat 900 katsojaa saivat nähdä tasokkaan ja intensiteetiltään kovan koripallo-ottelun, jossa vastakkain oli kaksi puhtaalla pelillä Korisliigan aloittanutta joukkuetta. Ennakkoluulottomasti ottelun aloittanut Honka joutui lopulta tunnustamaan vierasjoukkue Pyrinnön paremmakseen pistein 79-86.

Hongan päävalmentaja Pekka Salminen ei selitellyt, vaan tunnusti Pyrinnön paremmuuden.

– Parempi joukkue voitti, se on aivan varma. Pyrintö pakotti meidät pallonmenetyksiin ja olimme tottumattomia siihen tempoon ja intensiteettiin, jolla he pelasivat. Lopussa avainpelaajamme olivat väsyneitä, kun taas Pyrintö pystyi peluuttamaan laajempaa rotaatiota. Meillä oli 23 menetystä ja heillä ensimmäisellä puoliajalla 11 hyökkäyslevypalloa ja silti pelasimme voitosta. Mielestäni pelasimme aika hyvin, mutta Pyrintö erinomaisesti, Salminen totesi Hongan sivuilla.

Hongan parhaana palkittu Tuomas Iisalo näki ottelun ratkenneen siihen, että Pyrintö määräsi mitä kentällä tapahtui. Joukkueen kapteeni oli tappiosta huolimatta optimistinen.

– Pyrintö oli mielestäni ensimmäinen vastustajistamme, joka kontrolloi ottelun tempoa ja tyyliä. Aiemmissa peleissä me olemme olleet kuskin paikalla. Tappiosta huolimatta saimme ottelusta paljon positiivista. Tiedämme nyt mitä meidän pitää parantaa suhteessa sarjan terävimpään kärkeen. Alkukausi on osoittanut, että voittaaksemme Korisliigan eliittijoukkueita meidän tulee pelata erinomaisesti, mutta jos teemme niin, kaikki ovat kaadettavissa, Iisalo kertoi.

Hongan paras pistemies oli jälleen Ronnie Clark 22 pisteellään. Paluun kokoonpanoon tehnyt Jaraun Burrows teki heti mukavat tehot 16/11/2 torjuntaa. Villematti Kopio ja Tuomas Iisalo ylsivät 12 pisteeseen.

– Burrowsin paluu oli ilahduttavaa samoin kuin Tero Laitisen hyvä peliesitys. Ronnie Clark oli oma itsensä, me emme vaan saaneet hänelle tarpeeksi paikkoja, kaikki kunnia vieraille tästäkin, Salminen sanoi.