KTP kärsi kirvelevän tappion vierailleessaan maanantaina Tampereella. Kotkalaisten päävalmentaja Sami Toiviaiselle jäi paljon pohdittavaa ottelun ratkaisuhetkien kulusta.

KTP oli voitossa vielä kiinni minuutti ennen loppua, mutta Pyrintö nousi ohi. Kotkalaisten parhaimmistoon kuulunut Timo Heinonen harmitteli lopun otteen menettämistä.

– Pelasimme alun huonosti, mutta saimme hyvän vaiheen päälle. Toki pelimme päättyi lopun sähläilyyn. Varmaankin joukkueiden energiatasot vaikuttivat runien vaihteluun. Tämän tasoisen joukkueen ei pitäisi romahtaa missään vaiheessa peliä, Heinonen harmitteli Pyrinnön sivujen mukaan.

Toiviainen myönsi, että ottelu oli ainutlaatuinen hänen urallaan.

– Monenlaisia otteluita on takana, muttei ihan tällaista. Ehkä ensi kerralla otan aikalisän, vaikka pelaaja vastustelisi. Ehkä ensi kerralla emme unohda ottaa levypalloa. Edelleen piirrän Jukka Matiselle tuon heiton, koska ensi kerralla hän ei heitä helaa. Pyrintö teki lopussa huikean työn pakottamalla meidät huonoihin heittoihin, Toiviainen kehui vastustajaa.

Pyrintö näytti alussa menevän jo menojaan, mutta KTP nousi tiukasti kantaan Sharaud Curryn johdolla ja voitossakin kiinni.

– Alun 32-15 näytti jo ihan tappopeliltä. Pikku hiljaa pääsimme mukaan peliin ja Curry pisti aika show’n päälle. Hänen myötään myös [Chris] Owens innostui. En ole tyytyväinen tappioon, mutta olen tyytyväinen siihen, miten nousimme, Toiviainen mietti.