Sunnuntain Korisliigapeli Vilpas-KTP saa mukavasti lisäjännitettä, sillä Vilppaan viime kauden tehomies Marcus Relphorde palaa Salohallin parketille.

Vilppaan viikinkileirissä on kuhinaa riittänyt reilun viikon ajan. Miestä on liikkunut suuntaan jos toiseen. James Pagdgettin Korihait-pikasiirron jälkeen Shawn Atupem teki kaivatun paluun joukkueeseen Loimaan Biisoneita vastaan ja kotijoukkueen ilme karmaisevaan Pyrintö-peliin verrattuna oli aivan toista luokkaa.

– En voi painottaa tarpeeksi, miten Shawn muutti koko joukkueen ilmapiirin heti ensimmäisessä harjoituksessa. Eka treenin jälkeen hän osasi settipelimme paremmin kuin koko kauden mukana olleet amerikkalaiset. Shawn tekee kentällä asioita, joita ei näy tilastoissa, Mikko Tupamäki hehkuttaa Vilppaan sivuilla.

Kaksimetrinen Atupem avasi kautensa seitsemän pisteen ja kymmenen levypallon tehoilla, mutta miehen heittopeli ei ollut ymmärrettävistä syistä vielä kohdillaan.

– Shawnin arvo joukkueelle on enemmän kuin pisteet ja levypallot. Hän tekee omalla panoksellaan muista pelaajista parempia ja joukkuepuolustuksemme oli aivan eri tasolla kuin aiemmin, tarkensi Tupamäki.

Päävalmentajan ei tarvinne huolehtia myöskään perjantaina Helsinki-Vantaan lentokentältä haetusta Marcus Relphordesta. Mikhail Torrancen tilalle hankittu Relphorde (198) tuo joukkueeseen lisää kokoa ja korintekovoimaa. Viime kaudella tammikuun lopulla Saloon saapunut laituri ehti pelata Vilppaan paidassa 23 ottelua ollen selkeästi viikinkien paras pistemies (21.3). Samaan rooliin miestä ollaan istuttamassa myös tällä kaudella.