Salohallissa nähtiin sunnuntaina Korisliigakauden ennätysyleisö, kun peräti 1605 koripallon ystävää saapui seuraamaan Vilppaan ja KTP:n välistä kahinaa. Kokenut KTP kuittasi sarjapisteet luvuin 72-88 (40-48), sillä Vilppaan Shawn Atupemin joutui nopeasti virhevaikeuksiin eikä paluumuuttaja Marcus Relphordesta ollut vielä kurssin kääntäjäksi. KTP ansaitsi voittonsa kovalla heittopelillään ja voitto oli sille kauden seitsemäs.

KTP oli kovassa heittovireessä, sillä kaikki pelitilanneheitot upposivat lähes 60 prosentin tarkkuudella ja kotkalaiset nakuttivat 10 kolmosta, kun Vilpas ylsi vain neljään.

– Kotkan kovasta heittopelistä kertoo se, että kolmosia heitti peräti seitsemän eri miestä. Mielestäni emme puolustaneet tilanteita huonosti, vaan ainakin neljä-viisi vedoista tuli kättä vastaan. Osuivat vielä ikäviin kohtiin, harmitteli Vilppaan valmentaja Mikko Tupamäki salolaisten tiedotteessa.

Kaariheitot olivatkin ottelun ratkaisu. Vilppaan kolkkiprosentti oli hyvä (50%), mutta heittoja otettiin vain kahdeksan kertaa. Vilpas pelasi järjestelmällisesti lähemmäs koria ja otti peräti 23 kakkosta vastustajaa enemmän. Tällä kertaa se ei riittänyt. Osasyy tappioon löytyy myös sarakkeesta menetykset. Vilpas hukkasi pallon 17 kertaa, Kotka 10.