Viime kaudella historiansa ensimmäistä kertaa kansainvälisillä kentillä esiintynyt Kataja Basket lähtee tiistaina alkavaan EuroChallenge-sarjaan jatkopaikka mielessään. Alkulohkon muut joukkueet ovat avausottelussa vastaan asettuva Cholet Basket Ranskasta, ZZ Leiden Hollannista ja Bakken Bears Tanskasta.

Katajan europelikonkarilla, Teemu Rannikolla, on selkeä näkemys Choletista.

– Cholet on ulkokenttäorientoitunut joukkue, se ei pelaa hirveästi palloa korin alle. Tämä tuo ison haasteen meidän joukkuepuolustuksellemme, myös isoille pelaajillemme, jotka ovat apuasemassa.

– Pelaajia en ennestään tunne, mutta hyvä joukkue vastaan tulee, pelimiehiä. Lohkon suosikki, mutta kun pelataan kotikentällä meidän tulee pystyä haastamaan heidät, Rannikko toteaa Katajan sivuilla.

Rannikko on tyytyväinen joukkueen pelissä viime viikkoina tapahtuneeseen kehittymiseen.

– Pelillisesti olemme lähellä sitä mitä haluamme. [Vesa] Mäkäläinen puuttuu, joten ihan paras tilanne ei ole. Brianilla [Greene] on alla joitakin harjoituksia ja yksi peli eli paremmin voisi siltäkin osin olla, mutta muuten palikat niin puolustuksessa kuin hyökkäyksessäkin alkavat löytyä. Tietenkin tiistaina tätä mitataan enemmän kuin viime peleissä, Rannikko näkee.

Rannikko myöntää, että europeleissä on omanlaisensa lataus.

– Kyllä tätä odottaa enemmän kuin perus-Korisliiga-peliä. Pelataan toisten maiden huippujoukkueita vastaan… Näitä pelejä ei ole 44 kappaletta eikä ennakkoon tiedä kuinka kauan tämä kestää. Pieni lisämauste sitäkin kautta, kapteeni päättää.