Ville Tuomisen valmentama Bakken Bears otti toisen voittonsa EuroChallengessa, kun se kaatoi Katajan kotonaan tiistaina 101-90. Tuominen kuvaili iltaa ”lumipalloefektiksi” – onnistumiset kasvattivat itseluottamusta, ja itseluottamuksen kasvu tuotti lisää onnistumisia.

Bears aloitti ottelun vahvasti ja otti heti otteen pelistä, kun Kataja vielä keräili itseään alussa.

– Lähdimme peliin pitämään vauhtia ja menemään ryminällä joka tilanteeseen. Olimme todella aggressiivisia ja kun saimme heitot putoamaan alusta alkaen sekä yleisön mukaan peliin, oli helppo pelata, Tuominen suitsutti Koripalloliiton tiedotteessa.

– Tavoitteemme oli pakottaa Katajan pelinrakentajilta pallo pois ja pakottaa laiturit ottamaan nopeita ratkaisuja, mikä ei ole heidän ominta peliään. Katajan laadun useimpiin tanskalaisvastustajiimme nähden huomasi parhaiten siinä, miten he onnistuivat vielä tulemaan jäätävällä rutiinilla peliin takaisin.

Ilonaiheen Tuomiselle tuottivat myös Bearsin kokeneet heittäjät, jotka hyydyttivät Katajan kirin ratkaisuhetkillä.

Andreas Jakobsen ja Thomas Laerke eivät välttämättä olleet parhaimmillaan viime viikolla Leideniä vastaan, mutta tiesin heidän osuvan, kun he saavat heittää syötöstä. Pojat tiesivät, että Kataja ottaa korinalustaa pois ja osuivat kiitettävästi silloin kun tarvittiin, kehui Tuominen.