KTP otti komean päänahan tiistaina sen kaadettua EuroChallengessa italialaisen Reggio Emilian. Helpolla voitto ei kuitenkaan tullut, mutta ratkaisuhetkillä KTP oli vastustajaansa terävämpi.

KTP:n päävalmentaja Sami Toiviainen oli voitosta ymmärrettävästi todella mielissään.

– 11 pisteen johtoasemassa vastustaja alkoi pelaamaan perinteistä eurooppalaista koripalloa, eli palloa sisään. Me lopetimme juoksemisen ja he tulivat tasoihin. Yhdyn kuitenkin kollegani näkemykseen, detailit ratkaisivat tänään, kuten [Jukka] Matisen hyökkäyslevy lopussa, Toiviainen pohtii KTP:n sivuilla.

Matisen tärkeän levypallon lisäksi muitakin pieniä yksityiskohtia nousi esille.

Michael Pounds pimensi Troy Bellin, samoin Joonas Lehtoranta pelasi kypsästi molemmissa päissä kenttää. Tai esimerkiksi Samuli Vanttajan tärkeät levypallot.

Chris Owens oli jälleen kotkalaisten suurin tähti pelaten upean pelin. Toiviainen jakaa kiitosta myös taustaryhmälleen Owensin huimasta vireestä.

– Kyllähän iso tekijä ovat fysiikkagurut Hiltunen-Koski. Jalkojen vahvistamisessa on tehty loistavaa työtä ja polvet kestävät pelaamista jo ihan eri tavalla. Ja kun paikat kestävät, niin itseluottamus on parantunut. Olihan tuo jälki taas tänään jotain aivan huikeaa. Peli televisioitiin suorana myös Italiaan ja ainoa pelko onkin, että joku iso jengi on jo Chrisin perässä, Toiviainen päättää hymähtäen.