Kympit paukkuivat perjantai-iltana Ruotsin Basketliganissa, kun Roope Ahosen johtama Borås Basket nuiji Örebron vieraskentällä 89-69 (55-33) saavuttaen jo kymmenennen perättäisen voittonsa Ahosen säkittäessä 21 pistettä. Ray Ailuksen Solna Vikings nousi puolestaan tyrmäyksen partaalta voittoon Uppsalasta kotikentällään.

Vain yhden ottelun kauden aikana voittanut Örebro ei ollut Boråsin voittokoneelle kummoinenkaan vastustaja.

Borås otti luulot pois kotijoukkueelta ryntäämällä 5-2-tappioasemasta puolessatoista minuutissa 5-12-johtoon ja venytti taukoon mennessä johtonsa jo 22 pisteeseen. Parhaimmillaan Borås vei peliä 25 pisteellä.

Kentän kuningas oli James Miller jr (28/1/5 syöttöä), mutta Roope Ahosen erinomainen alkukausi sai yhtä lailla jatkoa, kun Susijengin EM-kisakokoonpanossa kunnostautunut takamiestykki pussitti 21 pistettä (kolmoset 5/6), haki viisi levypalloa, jakoi seitsemän syöttöä ja riisti pallon kolme kertaa.

Ahonen on kymmenen ottelun voittoputken aikana rekisteröinyt joukkueelleen 16,0 pistettä ja 4,1 syöttöä ottelua kohden hurjin heittotarkkuuksin – kakkoset 52,8%, kolmoset 40,0%, vapaaheitot 95,0%.

Ray Ailuksen valmentama Solna Vikings oli vastaavasti jo matkallaan kohti neljättä perättäistä tappiotaan kotikentällään Solnahallenissa, mutta nousi 45-62-tappioasemasta 13 minuutissa 83-76 (34-38)-voittoon Uppsalasta.