Eurocupissa nähdään keskiviikkona mielenkiintoinen suomalaiskohtaaminen, kun Petteri Koposen Himki matkustaa Gerald Lee juniorin vieraaksi kohtaamaan Ploiestin.

Himki koki tähän mennessä ainoan tappionsa nimenomaan Ploiestille Eurocupin avauskierroksella, kun Lee oli tulessa 24 pisteellä. Koposen mukaan Himki lähtee nyt eri lähtökohdista keskiviikon otteluun.

– Olimme silloin eri joukkue. Hävisimme Euroliigan karsinnoissa ja meillä oli vielä rakennustyö joukkueessa pahasti kesken. Tietenkin ”Junnu” pelasi huippumatsin silloin emmekä löytäneet aseita hänen pysäyttämiseksi, mutta olemme menneet niistä joukkueena eteenpäin. Heillä on paljon vaarallisia pelaajia eikä ole missään nimessä varaa lähteä takki auki, Koponen kertoo SuomiKoris-sivustolle.

Himki onkin ollut Ploiesti-tappion jälkeen vahvassa vireessä eikä ole hävinnyt Eurocupissa eikä VTB-liigassa yhtään ottelua.

– Se ottaa aina oman aikansa, kun joukkueen peli tulee uomiin. Meillä oli paljon pelaajia maajoukkueissa ja lisäksi oli uusia pelaajia emmekä olleet yhdessä kovin kauaa. Nyt olemme parantaneet paljon ja olemme oikealla tiellä. Olemme menneet voitosta voittoon ja joka pelissä tiedämme mitä meidän pitää tehdä, Koponen kertoo luottavaisena.

Salttu Forsström