Erinomaisen syyskauden Ranskan kakkosliigassa (ProB) pelannut Ville Kaunisto, 31, lähtee joukkueestaan Lillestä. Kauniston peliminuutit ja tehot ovat hiipuneet kuukausi sitten tapahtuneen valmentajanvaihdoksen jälkeen, joten Susijengi-laiturilla on edessä maisemanvaihdos.

204-senttinen kaarinalaisen Ura Basketin kasvatti kuului alkusyksyllä ProB-liigan ylivoimaisesti tehokkaimpien pelaajien joukkoon 14,7 pisteen ja 11,7 levypallon keskiarvoillaan.

Lokakuun lopulla Kauniston Lilleen värvännyt päävalmentaja Abdourahmane N’Diaye sai kuitenkin väistyä tappiollisen alkukauden seurauksena, ja uuden luotsin Cedric Binauldin mukaantulon myötä Kauniston peliaika ja tehot ovat hiipuneet tasaisesti. Marraskuun aikana Kaunisto on rekisteröinyt 4,7 pistettä ja 8,2 levypalloa ottelussa.

– Uuden päävalmentajan alaisuudessa hyökkäyspään roolini on pienentynyt koko ajan. Jos palloa ei hyvistä alkukauden tehoista huolimatta näe ollenkaan hyökkäyspäässä, ei siinä pelkkä tsemppi riitä motivaation ylläpitämiseksi, Kaunisto kertoo.

Kauniston viimeiseksi otteluksi Lillen paidassa jäi perjantai-myöhäisillan ottelu Fos-sur-Meriä vastaan. Kaunisto upotti kolme pistettä ja haki 13 levypalloa.

Kaunisto etsii nyt uutta työnantajaa, mutta jatko Ranskassa on lähes poissuljettu.

– Ranskan sääntöjen mukaan minulla ei ole Lillestä lähtöni jälkeen pelikelpoisuutta enää ProB-liigassa eikä NM1-liigassa. Tarkastelen paraikaa itse mahdollisuuttani löytää joukkuetta Suomesta, ja agenttini virittelee yhteyksiä Euroopan suuntaan.

Urallaan 22 aikuisten ja 45 nuorten maaottelua pelannut Kaunisto on valittu liigansa arvokkaimmaksi pelaajaksi (MVP) kolmena keväänä peräjälkeen. Vuonna 2011 Kouvolan Kouvoja edustanut Kaunisto nimettiin Korisliigan MVP:ksi, ja vuosina 2012 ja 2013 Ranskan NM1-liigan MVP:ksi.

Kaunisto on pelannut Suomen ja Ranskan lisäksi urallaan Espanjassa, Italiassa ja Sveitsissä