Eero Lehtinen uskoo Vilppaalla olevan edellytykset korkealle

© Kuva: Juha Tamminen

Runkosarjan ensimmäisestä kahdeksasta ottelustaan vain yhden voittanut Salon Vilpas on kääntänyt kurssinsa täysin ja etenee nyt kolmen voiton vanavedessä kuun alun miehistönmuutostensa jälkeen. Vilppaan luottomies Eero Lehtinen, 28, näkee joukkueessaan vielä kosolti kehityspotentiaalia talven ollessa kynnyksellä.

Vilpas sai marraskuun alussa Saloon takaisin kaksi mieluisaa paluumuuttajaa, kun viime kaudella hyväksi havaitut amerikkalaiset Shawn Atupem ja Marcus Relphorde palasivat viikinkipaitaan uuden tulokkaan Joseph Harrisin rinnalle.

Miehistönvaihdosten jälkeen Vilppaan kuntokäyrä on ampaissut nousuun: joukkue on päihittänyt kovimpien kilpakumppaniensa kaartiin kuuluvia vastustajia kolme perättäin Namika Lahden, Namika Lappeenrannan ja Lapuan Korikobrien muodossa.

– Ei se kaunista ole ollut, mutta voitot lasketaan. Hyökkäyksessä on paljon parantamisen varaa, mutta samalla olemme onnistuneet pitämään kunkin vastustajan alle 70 pisteen. Silloin voi saada vähän huonosta heittopelistä anteeksi, arvioi toista kauttaan Vilppaassa pelaava Pussihukkien kasvatti Eero Lehtinen kertoo Basket.fi:n sivuilla.

Relphorden ja Atupemin saapumisen myötä Viikinkien laivaan on kuitenkin Lehtisen mukaan laskeutunut työrauha.

– Shawn on erittäin pidetty joukkuekaveri, Marcus monipuolinen apu hyökkäyksessä. Puolustuksellisesti olemme menneet kuukaudessa todella paljon eteenpäin. Joseph Harris on fiksu jätkä ja hyvä joukkuepelaaja. Nyt on koko joukkue enemmän samalla kartalla ja on paljon helpompi keskittyä työntekoon.

Korisliiga on syyskauden ajan edennyt kohti joulutaukoaan pitkälti ”kansainvälisten joukkueiden” – Bisonsin, Pyrinnön, KTP:n ja Katajan – pillin mukaan.

Lehtisen mukaan kansainvälinen kvartetti on omassa kategoriassaan, mutta sen jälkeen liiga on täysin auki.

– Korisliigan kovimmat joukkueet ovat tällä kaudella kenties kovempia kuin koskaan ennen. Minulla ei ole kuitenkaan mitään epäilystä siitä, etteikö meillä olisi hyvät mahdollisuudet nousta runkosarjan päätteeksi näiden joukkueiden kantaan sijoille 5.-6., Lehtinen miettii.

– Puolustuspelaamisemme on nyt paremmalla mallilla kuin viime kaudella ja jatkossa tarkoituksemme on käyttää hyvän puolustuksemme avaamat mahdollisuudet nopeisiin hyökkäyksiin hyödyksemme toisessa päässä kenttää organisoidusti ja niin, että pelimme on tasapainossa.

– Roolimme ovat olleet hyökkäyspäässä vielä vähän hakusessa, mutta käyttämätöntä potentiaalia ryhmässä on paljon. Mitä paremmin löydämme toisemme kauden edetessä, sitä paremmin pystymme haastamaan myös kärkinelikon kauden lopulla, päättää Lehtinen.

Salon Vilpas pelaa seuraavan ottelunsa tänään tiistai-iltana Kataja Basketin vieraana.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.