KTP pelaa EuroChallengessa tiistaina

© Kuva: Juha Tamminen

KTP-Basket matkusti maanantaiaamuna Hollannin Groningeniin ja valmistautuu parhaillaan tiistaiseen EuroChallenge-otteluun. Kyseessä on KTP:n osalta sarjan ensimmäinen vierasottelu.

KTP aloitti europelinsä hienolla voitolla lohkon ennakkosuosikkia Italian Reggio Emiliaa vastaan, mutta toisessa ottelussa Belgian Okapi Aalstar kävi hakemassa niukan vierasvoiton Karhuvuoresta. Lohkosta jatkaa kaksi parasta, joten KTP:n on kotitappion jälkeen otettava pisteitä myös vierasotteluista. Nyt siihen on ensimmäinen tilaisuus.

Groningenissa pelaa KTP-luotsi Sami Toiviaiselle hyvin tuttu peluri, sillä hollantilaisten takamies Cashmere Wright oli lähellä siirtymistä KTP:n riveihin ennen kauden alkua.

– Wright oli ennen kauden alkua pitkään skouttipapereissani. Itse asiassa hän oli vielä kolmen viimeisen ehdokkaan joukossa KTP:n pelintekijäksi, mutta lopulta rookie-status oli se ratkaiseva tekijä miksei Wrightia valittu, Toiviainen kertoo KTP:n sivuilla.

Loukkaantumisista kärsineen vierasjoukkueen tilanne alkaa näyttää jo paremmalta. Kapteeni Michael Pounds jäi pohjevammansa takia Suomeen, mutta Sharaud Curry on todennäköisesti jo kokoonpanossa. Toiviaisen mukaan pelaaminen ratkeaa vasta ennen ottelua.

– Sharaud uhkuu pelihaluja ja vakuuttaa olevansa täydessä kunnossa, mutta toistaiseksi olen kieltänyt häneltä täysipainoisen osallistumisen treeneihin.

Viime keskiviikkona paluun kentille tehnyt Sefton Barrett huilasi Lappeenranta-ottelun, mutta on tiistaina jälleen auttamassa joukkuetta. Myös Timo Heinosen selkä on pelikunnossa. KTP:n terveystilanne näyttää siis taas paremmalta ja todennäköisesti Toiviaisella on myös käytössään ensimmäistä kertaa koko amerikkalaiskvintetti.

Huipputärkeä EuroChallenge-ottelu alkaa tiistaina 26.11 klo 20:30 Suomen aikaa.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.