Roope Ahonen pelaa elämänsä kautta Ruotsin Basketliganissa. Salon Vilppaan juniorimyllyn kasvatti säkitti 18 pistettä joista 11 ratkaisevalla neljännellä jaksolla Borås Basketin venyessä jo neljänteentoista perättäiseen voittoon. Boråsin jalkoihin jäi tällä kertaa Sundsvall pistein 87–81 (41–47).

Sundsvall kontrolloi pelin avauspuoliskoa Boråsin ollessa täysin ja ainoastaan amerikkalaispommittajansa James Miller jr.:n ratkaisujen varassa. Vierasjoukkue lähti Boråshallenissa tauolle kuuden pisteen johtoasemassa.

Kolmannesta jaksosta alkaen Vikings palautti liikkeen joukkuepuolustukseensa ja maltin hyökkäyspelaamiseensa, ja alkoi hiljalleen ottaa pelitapahtumia hallintaansa.

Päätösjakson alussa Roope Ahonen säkitti 64–61-lukemissa Boråsin 14 seuraavasta pisteestä yhdeksän ja aloitti kotijoukkueen karkumatkan kolmosellaan, joka vapautti Boråsin 78–72-johtoon. Borås johti parhaimmillaan 12 pisteellä eikä katsonut enää taakseen matkallaan 14. voittoonsa.

Ahonen sivalteli ottelussa 18 pisteen ja kolmen levypallon saaliin. James Miller jr johti tulitusta 36 pisteellä.

Samaan aikaan Solnassa Ray Ailuksen valmentama Solna Vikings nousi puoliajan 25 pisteen tappioasemastaan 11 pisteen päähän Norrköping Dolphinsia vastaan, mutta ei kyennyt haastamaan vieraitaan voittotaisteluun. Dolphins vei vieraspisteet luvuin 67–80 (27–52).