Adrianmeren liigan jumbosijalla pitkään pinnistellyt Union Olimpija sai Sasu Salinin johdolla kauan kaivanneensa kolmannen voiton. Voittoihin ylsivät myös Shawn Huff Saksassa ja Joonas Cavén Espanjassa.

Salin oli Olimpijan korihai 20 pisteellään, kun se kaatoi Mega Vizuran 88–75 (55–38).

Union Olimpijan ja Mega Vizuran välinen ottelu käynnistyi varsinaisena kori-ilotteluna ja runsaan kymmenminuuttisen jälkeen tulostaululla komeilivat 30–26-lukemat. Heti toisen kymmenminuuttisen alussa Olimpija karautti karkumatkalle ja jakson puolivälin tuntumassa Salinin kolmonen vei kotijoukkueen 45–28-johtoon.

Eurocupista tutun voittovireensä myös Adrianmeren liigaan siirtänyt Olimpija pysytteli lujana vieraidensa edessä ja nappasi kolmannen voittonsa 13 pisteen erolla. Kentän paras pistemies oli lopulta viidesti kaaren takaa osunut Salin, joka keräsi 20 pistettä vaikka huilasi koko viimeisen neljänneksen. Lisäksi hän sai tililleen kaksi levypalloa ja kaksi syöttöä.

Shawn Huffin Ludwigsburg palasi kahden tappiollisen ottelun jälkeen voittojen tielle kurittamalla Bayreuthia vieraskentällä loistokkaan esityksen jälkeen 95-80 (52–30).

Ludwigsburg oli tulessa erityisesti pelin avausjaksolla hyökkäyspäässä. Joukkue upotti pelitilanneheittonsa 50% tarkkuudella ja säkitti 23 vapaaheittoa pussin pohjalle murskavoitossaan Keaton Grantin (19/3) ja Calvin Harrisin (17/1/3 syöttöä) toimiessa kapellimestareina. Myös Huff pelasi hyvin ja pussitti 15 minuutissa kahdeksan pistettä.

Voitokkaasti marraskuussa pelannut, Gordon Herbertin valmentama Frankfurt Skyliners puolestaan avasi joulukuunsa tappiollisesti kaatumalla Mitteldeutscherin vieraana pistein 87–57 (37–25).

Kun Saksan Bundesliigaa on pelattu 12 kierrosta, Ludwigsburg ja Frankfurt ovat kumpikin voittaneet kuusi ottelua ja jatkavat liigan keskikastissa.

Virhevaikeudet rajoittivat Joonas Cavénin peliminuutteja Espanjan Adecco Platan lauantain myöhäisillan kierroksella, mutta virhetilinsä täyttymisestä vain 14 minuutissa huolimatta Cavén pommitti joukkueensa CB Prat Joventutin korkeimman pistesaldon (14p).

Cavén kauhoi myös viisi levypalloa CB Pratin päihittäessä kirivoitossa Carrefourin 73–72 (28-37).

Kuluva kausi on ollut Cavénin tehokkain Adecco Plata-liigassa. Cavén on upottanut koreja 14,6 pisteen ottelukeskiarvolla. CB Prat on voittanut yhdeksästä ottelustaan kuusi.