KTP kohtaa tiistaina Belgiassa Okapi Aalstarin EuroChallengen ratkaisevassa päätöskierroksen ottelussa. KTP:n pitää voittaa vähintään kolmella pisteellä edetäkseen jatkoon lohkosta.

KTP ja Aalstar ratkaisevat keskenään toisen jatkajan paikan. Joukkueiden edellinen kohtaaminen Kotkassa päättyi belgialaisten kolmen pisteen voittoon, joten KTP:n on kuitattava ottelu vähintään samoin lukemin. Kotkalaisten päävalmentaja Sami Toiviainen ei ota kuitenkaan paineita pakkovoitosta, vaan kääntää lähtökohdat positiiviseksi energiaksi.

– Enemmän tämä on herkullinen lähtöasetelma. Vähintään kolmella pisteellä voittaminen ei ole mahdottomuus eikä se juuri eroa yhden tai kahden pisteen voittamisesta. Jos lopussa tarvitsee jotenkin kikkailla, niin se on sitten eri asia, Toiviainen pohdiskelee SuomiKoris-sivustolle.

Kahdessa aiemmassa vieraspelissä KTP:lla on voitto hollantilaisesta Groningenista sekä kirvelevä tappio italialaiselle Reggio Emilialle.

– Olemme pelanneet kaksi ihan ok peliä vieraissa. Kolmatta neljännestä lukuun ottamatta pelasimme hyvin Hollannissa ja Italiassa pelasimme hyvin 35 minuuttia. Kotijoukkueella on paineet ottelussa ja me pääsemme rauhassa valmistautumaan otteluun.

Toiviaisen mukaan edellinen ottelu Italiassa antaa uskoa myös tiistain tärkeään vieraskamppailuun.

– Ihan varmasti. Se oli myös pelillisesti eteenpäin menoa, sillä meillä oli hieman nihkeämpää aiemmin. Se on oleellista, että pelasimme paremmin. Meillä on pari poissaoloa, mutta en usko että se vaikuttaa kovinkaan paljoa, sillä en tiedä mihinkä meidän vire olisi kadonnut tässä viikon aikana. Meillä on paukkuja lähteä peliin ja pelaajat tietävät, että tämän pelin jälkeen pääsemme pienelle huilille, Toiviainen mietiskelee.

Okapi Aalstarilta puuttuu kokoonpanosta pelintekijä Derek Raivio ja se on aiheuttanut muutoksia joukkueen pelaamiseen. Toiviainen on kuitenkin varautunut niihin.

– Meidän sisäpuolustuksen pitää olla kunnossa, sillä he ovat muuttaneet hyökkäyspeliään Raivion loukkaantumisen johdosta ja pelaavat enemmän nyt korin alle. Emme voi kuitenkaan unohtaa heidän ulkopelaajiaan Da’Sean Butleria ja Lee Cummardia. Hyökkäyspelissämme emme voi olla liikaa Sharaud Curryn varassa.

Salttu Forsström