KTP tarvitsi vähintään kolmen pisteen voiton Okapi Aalstarista ja onnistui siinä niukimmalla mahdollisella tavalla ja eteni näin EuroChallengessa jatkoon. Katajan taival sen sijaan päättyi selvään tappioon.

Katajan peli oli hyvin kaksijakoinen ja päättyi lopulta joensuulaisten tappioon 58-72 (28-39). Kataja oli aivan jäässä ensimmäisen neljänneksen ja onnistui tekemään vain yhden korin ja hävisi sen näin 3-19. Toisella jaksolla Kataja sai kirivaihteen päälle ja voitti sen 25-20. Kolmannella Kataja jälleen upposi, kun Leiden vei sen nimiinsä 8-21. Kataja heräsi taisteluun viimeisellä neljänneksellä voittaen sen 22-12, mutta se ei enää riittänyt. Katajan tehokkain oli Brian Greene 16 pisteellä ja Antti Kanervo 15. Mike Morrison ylsi 12 pisteeseen.

Okapi Aalstar oli koko ajan KTP:n niskan päällä, mutta viimeisellä neljänneksellä kotkalaiset osoittivat jälleen huikeaa venymiskykyä puristaen lopulta tarvittavan 90-87 (45-51). Ottelun ratkaisut venyivät jälleen viimeiselle minuutille. Belgialaiset tulivat kolmen pisteen päähän 16 sekuntia ennen loppua, mutta eivät enää päässeet sen lähemmäksi. Näin kotkalaiset hoitivat itsensä hienosti 16 parhaan joukkoon. Kotkalaisten ehdoton sankari oli Sharaud Curry, joka tykitti ottelussa peräti 38 pistettä. Chris Owens teki 14 ja Ryan Ayers 11 pistettä.