KTP raivasi hienosti tiensä EuroChallengessa 16 parhaan joukkoon ja saa vastaansa mielenkiintoisia vastustajia. Kotkalaisten tie vie aina Tanskasta, Valko-Venäjän kautta Uralille.

Vaikka Jukka Matinen on ehättänyt jo ikämiesikään, ei sitä miehen pelaamisesta juuri huomaa. Hän on kuulunut kotkalaisten avainpelaajiin tälläkin kaudella ja yhtenä kohokohtana oli EuroChallengen

– Me käveltiin Reggiossa teollisuushallin näköiseen rakennukseen, jonka sisältä löytyi hieno korissali ja pystysuoraan nousevat katsomot, joissa ei ollut penkkiäkään tyhjää tilaa. Molemmilla joukkueilla oli matsissa paljon panosta ja tunnelma älyttömän hyvä, Matinen kertailee kahden viikon takaisia tapahtumia Basket.fi:n haastattelussa.

– Matsi hävittiin, mutta se on oma tarinansa; yksilötasolla heitin yhdessä vaiheessa kaiken mahdollisen sisään ja ne onnistumisen hetket jäävät mieleen pitkäksi aikaa, kuvailee Matinen Reggio Emilia-ottelun kolmossumaansa, joka sai pelin italialaisen tv-selostajan hehkuttamaan: ”Matinen, impossibile, magnifico!”

KTP kulkee joensuulaisen Kataja Basketin jalanjäljissä, sillä joensuulaiset nousivat viime kaudella aina EuroChallengen puolivälieriin asti. Sama mahdollisuus on nyt kotkalaisilla, jotka kohtaavat jatkosarjassaan Ural Jekaterinburgin (Venäjä), Tsmoki Minskin (Valko-Venäjä) ja Ville Tuomisen komentaman Bakken Bearsin (Tanska).

– Bakken Bears on tässä yhtälössä suorastaan paikallisvastustaja, ja kun he onnistuivat kaatamaan Katajan kahdesti, on meidän tehtävämme näyttää mistä suomalaisjoukkueet on tehty, Matinen miettii.

Minskissä Matinen vieraili edellisen kerran kaudella 2010/11 pelaamassa VTB-liigan ottelua Espoon Hongan paidassa.

– Tiedän kokemuksesta, että Minskissä ammattiurheilijan on hyvä olla: kaikki hoituu viimeisen päälle. Tsmoki Minsk pelaa myös yhdessä Euroopan upeimmista halleista, 16 000 katsojaa vetävässä Minsk Areenassa.

– Jekaterinburg tulee sitten olemaan ihan oma elämyksensä. Koripalloa Venäjällä ilman muuta osataan pelata, mutta samalla kiva päästä myös näkemään, minkälaista on Uralilla. Jatkoonpääsystä taistellaan ilman muuta, turha tähän leikkiin olisi muuten lähteä.

EuroChallengen ottelut alkavat 14.1.2014.