Kouvot on sarjataulukossa jaetulla viimeisellä sijalla, mutta on parantanut selvästi otteitaan Justin Hawkinsin ja Ville Kauniston liityttyä mukaan joukkueeseen. Päävalmentaja Jyri Lehtonen katsoo luottavaisena tulevaan, mutta kaipaa voittoja.

Kouvot ei ole juuri saanut ehjää koko peliä tililleen, vaan pienet notkahdukset pelin sisällä ovat maksaneet voittoja.

– Emme ole vain pystyneet pelaamaan ehjää 40-minuuttista. Joukkueessa on tapahtunut vaihdoksia eikä se ole ollut kauaa yhdessä. Muutamalla joukkueella on tässä sarjassa pysynyt joukkue kasassa ja se näkyy sarjataulukossa. Meillä peli on vielä enemmän tai vähemmän murroksessa ja vaikeaa, Lehtonen pohtii SuomiKoris-sivustolle.

Lehtosen katsoo kuitenkin luottavaisin mielin kohti kevättä, sillä joukkue on parantanut otteitaan kauden edetessä.

– Ilman muuta. Muutama hyvä treeni ja sitten olemme parempia. Sarjaohjelma on aika kova jatkossa. Meillä on neljä vieraspeliä 12 päivään ja vähän tämä sarjaohjelma ihmetyttää. Helmikuussa meillä on sitten yhdeksän peliä, joten ei siinä ehdi harjoittelemaan kunnolla ollenkaan, vaan pelkästään palauttelemaan. Siksi nämä tammikuun alun harjoitukset ovat niin tärkeitä.

Lehtosen mukaan isolla ringillä operoivat joukkueet saavat selvää hyötyä kireästä ottelutahdista.

– Sellaiset joukkueet jotka pystyvät peluuttamaan pelaajiaan 15-28 minuutin välillä saavat selkeää hyötyä. Vahvat organisaatiot pärjäävät, jotka ovat saaneet kerättyä euroja, että on 10-11 pelaajan rosteri. Pudotuspeleissä voi tulla sitten enemmän yllätyksiä, mutta runkosarjassa vähemmän.

Kouvojen esitykset ovat parantuneet, kun Hawkins ja Kaunisto liittyivät joukkueeseen.

– Saimme kokemusta eli se mitä tarvitsimme. Tekeminen peleissä ja harjoituksissa on parantunut. Se vain pitää siirtää sarjataulukkoon ja voittoihin. Meille on tullut muutama niukka tappio. Tekeminen on ollut harjoituksissa tosi hyvää ja henki on hyvä, Lehtonen valottaa.

Kouvot jahtaa seuraavaksi voittoa keskiviikkona, kun se kohtaa vieraissa KTP:n.

Salttu Forsström