Keskiviikkona Korisliigassa on edessä viiden ottelun pelipäivä. Karjalassa ja Kymenlaaksossa ratkotaan paikallisia herruuksia ja Bisons pyrkii jatkamaan voittoputkeaan.

Voitosta voittoon rynninyt biisonilauma saa kotikentälleen vastaansa Hongan, Namika Lahti isännöi Vilpasta ja Karhu yrittää kotiluolassaan pysäyttää Pyrinnön pyörremyrskyn. Lappeenrannassa isäntäjoukkue saa vastaansa Katajan ja Kotkassa KTP ja Kouvot mittelevät Kymenlaakson valtikasta.

Kouvot on pelannut viime aikoina nousujohteisesti ja nyt se yrittää kammeta KTP:n pois alueen herruudesta.

– Joka peliä lähdemme aina voittamaan. Bisonsille hävisimme niukasti, mutta se ei lohduta. Siinä pelissä oli hyviäkin asioita. Meillä on nyt sama tilanne Kotkaa vastaan. Meidän on pystyttävä pelaamaan 40 minuuttia hyvin eikä vain 3,5 jaksoa, Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen tähdentää.

Kouvojen akilleenkantapäänä edellispeleissä on ollut huono heittopeli.

– Nämä ovat pitkälti henkimaailman juttuja. Koripallo ja puolustaminen ovat muuttuneet sen verran viimeisen muutaman vuoden aikana, ettei hyvärytmisiä heittoja ole enää tarjolla. Euroopassa se oli nähtävissä jo muutama vuosi sitten ja nyt se on rantautunut myös Suomeen.

KTP:n ja Kouvojen kohtaamiset herättävät aina kymenlaaksolaisen korisyleisön, mutta Lehtosen mukaan pelikentällä paikallisotteluiden luonne ei ole enää yhtä kiivas.

– Näissä peleissä on aina paljon yleisöä, mutta niinhän Karhuvuoressa on aina. Kummassakaan joukkueessa ei välttämättä ole enää niin paljon paikallisia pelaajia ja pelaajat tuntevat toisensa hyvin eikä sellaisia keskinäisiä kaunoja ole. Mielestäni näiden pelien tunnelataus on mennyt alaspäin, Lehtonen spekuloi.

– KTP:lla on hieno kotiyleisö, organisaatio ja joukkue ja haastajina me lähdemme otteluun ja pyrimme voittamaan, Lehtonen päättää.