Roope Ahosen Borås porskuttaa edelleen omassa putkessaan Ruotsin Basketliganissa. Tiistai-iltana Borås haki liigakolmonen Norrköpingiä vastaan 20. perättäisen voittonsa Ahosen upottaessa 14 pistettä. Gerald Lee jr upotti 33 pistettä Ploiestille Romanian cupissa.

Borås johti Norrköpingiä tauolla seitsemällä pisteellä mutta joutui puolustuskannalle, kun vieraat veivät kolmannen jakson kahdeksan pisteen erolla. Päätösjaksolla Borås löysi jälleen tutun hurmoksensa ja kuittasi komeaan 84–73 (39–32)-voittoon.

Boråsin pelinjohdosta takuuvarmasti vastannut Roope Ahonen sivalsi 14 pistettä, jakoi viisi syöttöä ja nappasi kaksi levypalloa joukkueensa 20. perättäisvoitossa.

Ray Ailuksen Solna Vikings kuittasi puolestaan tärkeän 80–78 (42-31-voiton liigan häntäpään joukkueisiin lukeutuvan Örebron vieraana.

Borås jatkaa Basketliganin ylivoimaisena ykkösenä ja Vikings puolestaan kuudennella sijalla voitettuaan 22 ottelustaan kymmenen.

Gerald Lee junior murjoi kauden ennätyksekseen muhkeat 33 pistettä, kun CSU Asesoft Ploiesti varmisti paikkansa Romanian cupin Final Fourissa 73–75 (31–38)-vierastappiolla Muresia vastaan.

Ploiesti voitti kaksiosaisen puolivälieräderbyn pistein 175–144.

Lee upotti ensimmäiset kymmenen pistettään jo alle kahdeksaan minuuttiin ja jatkoi tasavahvaa koritehtailuaan läpi ottelun. Korihaiden kasvatti upotti kakkosensa 11/14 ja vapaaheittonsa 5/6, haki kolme levypalloa, riisti pallon kahdesti ja jakoi yhden syötön.

Romanian cupin lopputurnaus pelataan 11.–12. huhtikuuta. Ploiestin lisäksi lopputurnauspaikan ovat lunastaneet Pitesti, Oradea ja Rovinari.