Namika Lahti taipui keskiviikkona kotikentällään Tampereen Pyrinnölle. Namika tuli otteluun vahvasti, mutta erityisesti heikko toinen puoliaika kaatoi lahtelaiset.

Namika aloitti hyvin ja otti nimiinsä ensimmäisen neljänneksen, mutta sen jälkeen Pyrintö vei ottelua.

– Pelin alussa olimme kurinalaisia ja toteutimme sitä mitä halusimme ensimmäiset kuusi minuuttia ja sen jälkeen mopo lähti käsistä emmekä missään vaiheessa saaneet sitä takaisin, Namikan päävalmentaja Ilkka Palviainen harmitteli ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Hyökkäyspelin kurittomuus harmitti erityisesti lahtelaisvalmentajaa.

– Pyrintö on loistava joukkue ja erittäin hyvin valmennettu ja he pelasivat vahvan toisen puoliajan. Fakta on, että veimme ensimmäistä puoliaikaa, vaikka mopo karkasikin, ja meidän olisi siinä pitänyt pystyä tekemään eroa. Päästimme noin hyvän joukkueen iskuetäisyydelle ja he varmasti käyttävät kaikki mahdolliset keinot, että kairaavat voiton kotiin.

– Olen äärimmäisen pettynyt siihen, että meillä karkasi homma käsistä. Meillä lakkasi pallon liike sen takia, että lopetimme juoksemasta niitä asioita mitä halusimme toteuttaa. Olimme erittäin kurittomia sen hyvän jakson jälkeen ensimmäisellä puoliajalla. Vastaavasti vastustaja tekee helppoja koreja meidän huonojen heittovalintojen ja kurittomuuden jälkeen.

Yksi ottelun avainkohdista oli levypallopelaaminen jonka Pyrintö vei selvästi nimiinsä 47-34 ja Pyrintö kahmi peräti 21 hyökkäyslevaria.

– Puolustuksessa lopetimme tiettyjen asioiden tekeminen ja ne kostautuivat hyökkäyslevypalloina. Aluksi Pyrintö sai hyökkäyslevypalloja sen takia, että olimme pehmeitä ja sen jälkeen, koska puolustimme helvetin huonosti palloskreenejä. Jos jotain hyvää, niin tämä oli erittäin opettavainen peli meille. Jos haluamme pelata sarjan kärkijengejä vastaan hyvin ja tasapäisesti, niin meidän pitää pystyä pelaamaan kurinalaisemmin ja olemaan yhdessä kentällä alusta loppuun asti, Palviainen korosti.