Tampereen Pyrintö aloittaa Baltian liigan pudotuspelit maanantaina Virossa Rakvere Tarvaksen vieraana. Ottelu alkaa Rakveressa poikkeuksellisesti jo klo 16:00.

A-lohkon voittanut Pyrintö (12-2) kohtasi Tarvaksen alkulohkossa kahdesti (4-8) ja molemmat kohtaamiset päättyivät Pyrinnön selviin voittoihin. Marraskuussa Pyrintö vieraili Rakveressa ja nappasi 81-117 voiton. Tammikuussa oli Tarvaksen vuoro saapua Pyynikille, missä Pyrintö kaatoi virolaiset 112-74.

– On hyvä fiilis aloittaa pudotuspelit. Meillä on ollut vähän sairastelua viimeisen viikon aikana, mutta nyt saamme toivottavasti kaikki pelaajat mukaan, Pyrinnön päävalmentaja Pieti Poikola kertoo seuran sivuilla.

– Pelimme on mennyt jatkuvasti eteenpäin. Olemme tuoneet hyökkäykseen pari pientä lisäystä, mikä vaikeuttaa auttamistamme ja antaa enemmän tilaa 1-1-pelaamiselle. Puolustuksessa olemme myös tuoneet lisää optioita palloscreenin puolustukseen, mikä osaltaan auttaa löytämään optimaalisen konseptin vastustajajoukkueen ja sen yksittäisen pelaajan mukaan, Poikola valottaa.

Poikola näkee hyvänä, että vastaan asettuu jo aiemmin kohdattu vastustaja.

– Rakvere on tuttu joukkue. Se on kaiken kaikkiaan mukava asia, sillä nyt voimme valmistautumisessa keskittyä enemmän konseptimme toteuttamisen laatuun uuden vastustajan opiskelun sijaan. Sen pitäisi auttaa meitä myös jatkossa. Rakverea vastaan korostuu hyvä 1-1 puolustus, sillä sen penetrate + kick hyökkäys tekee auttamisen hankalaksi. Myöskään rotaatioon ei pitäisi joutua, sillä Rakveren joukkue on täynnä huippuheittäjiä, jotka rankaisevat armotta, jos puolustus on myöhässä.

– Hyökkäyksessä meillä on hienoinen etu, sillä Rakverella pitäisi olla vaikeuksia meidän 1-1-puolustamisessa. Rakveren joukkueesta puuttuu todella fyysiset laiturit. Se tarkoittaa sitä, että meidän pitäisi koko ajan löytää kentältä hyviä 1-1-tilanteita, joihin Rakveren on pakko auttaa. Sitä kautta meidän pitäisi pystyä luomaan avoimia heittopaikkoja meidän takakentän pelaajille.

– Olemme aikaisemmissa matseissa Rakverea vastaan pärjänneet kohtuullisen hyvin levypalloissa. Se on aina yksi pudotuspelien merkittävin yksittäinen tekijä, Poikola päättää.

Pudotuspelien toinen ottelu pelataan keskiviikkona Tampereella Pyynikin palloiluhallissa klo 18:30. Seuraavalle kierrokselle etenevä joukkue määräytyy kahden ottelun yhteistuloksen perusteella.