KTP-Basketin osalta runkosarjaa on jäljellä enää neljä ottelua. Seuraava koitos pelataan tänään keskiviikkona Salohallissa, jossa Vilpas Vikings isännöi heille erittäin tärkeää ottelua.

Vilpas taistelee kynsin ja hampain viimeisestä pudotuspelipaikasta, kun taas KTP yrittää virittää otteensa pudotuspelien edellyttämälle tasolle. KTP on voittanut kaikki kauden kolme aiempaa kohtaamista.

Hirmuvireinen Kouvot on kiilannut viimeiselle pudotuspelipaikalle ja Vilpas on toistaiseksi sillä karuimmalla, eli yhdeksännellä sijalla. Matkaa Kouvoihin on vaivaiset kaksi pistettä, mutta Kouvot onnistui nousemaan sillasta joukkueen keskinäisessäkin erottelussa.

– Vilpas pelaa jo omia pudotuspelejään. Meillä on vielä myös Kouvot vastassa, joten olemme vaikuttamassa taisteluun viimeisistä pudotuspelipaikoista, kommentoi KTP:n päävalmentaja Sami Toiviainen ottelun lähtökohtia KTP:n sivuilla.

KTP:n pitkäaikaispotilaat ovat kaikkien tiedossa, joiden lisäksi Miki Kuusisto on kehittämässä sotilastaitojaan metsäleirillä. Jukka Matisen tilanne on vielä epävarma.

– Jukka on kokoonpanossa, mutta ei varmaankaan pelaa akillesjännevammansa takia. Todennäköisesti annetaan miehelle huilia, Toiviainen valottaa.

Vilppaalle tämäkin ottelu on äärimmäisen tärkeä, mutta KTP voi pelata vapautuneesti.

– Totta kai voittamaan lähdetään, mutta nyt siihen ei ole pakkoa. Kohti pudotuspelejä mennään ja tulen kokeilemaan sellaisia kokoonpanoja, jotka eivät ole ainakaan pitkiä pätkiä pelanneet yhdessä. Vastuuta on luvassa kaikille.

Kun ei pelata veitsi kurkulla, aukeaa näytönpaikkoja myös uusille ratkaisijoille. Mielenkiintoista nähdä miten esimerkiksi Joonas Lehtoranta ja Otto Kilpeläinen vastaavat huutoon.

– Erilaisia viisikoita tullaan näkemään ja pyrin peluuttamaan tasaisemmin. Myös Otolle on luvassa oikeita minuutteja, Toiviainen lupailee.

– Voittoa lähdetään hakemaan, mutta ennen kaikkea hiomaan pelimme kuntoon pudotuspelejä ajatellen, Toiviainen summaa.