Microsoft Devices ja Suomen Koripalloliitto ovat solmineet monivuotisen sopimuksen, joka tekee Microsoft Devices:ta Susijengin pääyhteistyökumppanin. Tuore sopimus on osapuolille luonnollinen jatkumo, sillä Nokia oli vuosikymmenen ajan nuorten koripallomaajoukkueiden pääyhteistyökumppani.

Susijengi on Euroopan kehittynein maajoukkue viimeisen kahdeksan vuoden ajanjaksolla mitattuna ja se on pidemmän aikavälin panostuksen lopputulos. Maajoukkue on hitsautunut vuosien saatossa yhteen, hionut pelaajien pitkäjänteisellä sitoutumisella pelitapansa huippuunsa, jonka lisäksi taustalla on tehty maajoukkueohjelman kehitystoimia jo yli kymmenen vuoden ajan Nokian myötävaikutuksella.

– Olemme onnellisia ja iloisia siitä, että Nokian tekemä investointi nuorten maajoukkueisiin sai jatkoa. Huippu-urheilu on pitkäjänteistä työtä ja Nokian tekemien panostusten avulla pystyimme kehittämään maajoukkueohjelmiamme, sekä nostamaan harjoitus- ja pelimäärät kilpailijamaiden tasolle, kertoo Suomen Koripalloliiton ja Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann Koripalloliiton tiedotteessa.

Nokia aloitti nuorten koripallomaajoukkueiden pääyhteistyökumppanina vuonna 2002. Sopimus keskittyi spesifisesti nuorten koripallolahjakkuuksien kehitysohjelmiin sekä Koripalloliiton valmentajakoulutuksen kehittämiseen. Yhteistyön myötä syntyi nuorten maajoukkueparhaimmiston henkilökohtaisten taitojen parantamiseen tähdänneet Nokia Teamit, jonka lisäksi Koripalloliitto lisäsi maajoukkuenuorten leirivuorokausien ja kansainvälisten otteluiden määrää kaikissa ikäluokissa sekä uudisti valmentaja- ja ohjaajakoulutuksen sisällöt.

– Moni Susijengin nykypelaaja on käynyt läpi uuden maajoukkueohjelmamme, jonka kautta tulee nousemaan uusia susijengiläisiä myös tulevina vuosina. Yhteistyö Microsoft Devices:in kanssa on luonnollinen jatkumo Nokian kanssa aloitetulle yhteistyölle, Dettmann jatkaa.

Microsoftin ja Koripalloliiton sopimus kaksivuotinen kattaen MM-kisat 2014 ja EM-kilpailut 2015, joissa Microsoft Devices:lla on eksklusiivinen näkyvyys Susijengin pelipaidassa. Lisäksi Susijengi tulee näkymään Microsoft Devices:in markkinointiviestinnässä ja tapahtumissa.

– Olemme hakeneet Susijengille määrätietoisesti kumppaneita, jotka ovat halukkaita hyödyntämään Susijengiä ja nostamaan sen markkinoinnillisesti uudelle tasolle. Microsoft Devices on vakuuttava ja mieluisa kumppani, sanoo Dettmann.

– Microsoft Devices:in puolesta olen iloinen jatkaessamme Nokian aloittamaa yhteistyötä Suomen Koripalloliiton kanssa. Susijengi lähtee ensimmäistä kertaa suomalaisen koripallon historiassa lajin MM-kisoihin, ja haluamme olla mukana tukemassa sisukkaasti taistelevaa haastajaa. Susijengin tarina osoittaa pitkäjänteisen työn ja yhteiseen tavoitteeseen pyrkimisen merkityksen, sanoo Tuula Rytilä, Microsoft Devices –liiketoiminnan markkinoinnista vastaava johtaja.