KTP-Basket sai sunnuntaina halutun nimen sopimuspaperiin, kun 32-vuotias Timo Heinonen päätti jatkaa uraansa vihreävalkoisissa.

Heinonen punnitsi vaihtoehtojaan pitkään, mutta lopulta Kotka vei voiton ja kolmas KTP-kausi on tosiasia.

198-senttinen Heinonen aloittaa jo 16.pääsarjakautensa ja pelattujen otteluiden yhteismäärässä laituri löytyy kaikkien aikojen tilastossa yhdeksänneltä sijalta (503+91). Pussihukkien kasvatti pelasi ensimmäiset kahdeksan kautta Vantaalla, mutta todellinen läpimurto tapahtui viiden ToPo-kauden aikana. ToPo:ssa Heinonen nosti pistekeskiarvonsa ensimmäisen kerran kaksinumeroisiin lukemiin ja kaudella 2010-2011 mies takoi runkosarjassa ennätyksekseen 14 pistettä ottelua kohden.

Päättyneellä kaudella Heinonen oli hyvässä vireessä. Pistekeskiarvo 13,1 oli paitsi miehen uran toiseksi paras, myös KTP:n kotimaisen osaston korkein. Vaikka Heinonen tunnetaan ennen kaikkea puolustuspään kyvyistään, hätyytteli miehen pistekeskiarvokin jopa amerikkalaistrion vastaavia. KTP:n päävalmentajana aloittava Anton Mirolybov on syystäkin tyytyväinen signaukseen.

– Jokainen valmentaja ottaisi Timin joukkueeseen koska tahansa. Erinomainen kentän molemmissa päissä ja esimerkillinen pelaaja niin kentällä, kuin sen ulkopuolellakin. Kotimainen runko on siis täysin sama kuin viime kaudella. Tästä on hyvä lähteä kartoittamaan amerikkalaispelaajia.

KTP:n kotimainen osasto on nyt kasassa. Kymmenen sopimuspelaajan joukkoon kuuluvat Joonas Lehtoranta, Jukka Matinen, Timo Heinonen, Michael Pounds, Aleksi Akpaso, Miki Kuusisto, Samuli Vanttaja, Otto Kilpeläinen, Joonas Pentti ja Vili Nyman.