Suomen koripallomaajoukkue aloittaa valmistautumisen kohti tulevan syksyn MM-kisoja kokoontumalla heinäkuussa yhteen.

Ennen MM-kisoja Suomi pelaa harjoitusotteluita muun muassa Liettuaa, Ranskaa, Australiaa sekä Saksaa vastaan. Päävalmentaja Henrik Dettmann on erittäin tyytyväinen Susijengin valmistautumisohjelmaan.

– Meillä on maailmanluokan vastustajat. Se aikaisempiin vuosiin poikkeava tilanne, sillä meillä on aiemmin ollut ehkä keskiluokan vastustajia, mutta nyt kaikki ovat maailman huippujoukkueita. Se kuvastaa miten tämä ohjelma on kehittynyt ja mielestäni se on aika luonnollinen kehitysvaihe. Jokainen peli on tärkeä, jokainen peli on mahdollisuus kehittyä ja jokainen peli on arvokas. On sekin todettava, että harjoituspeli on harjoituspeli ja tosipelit ovat tosipelejä, Dettmann muistuttaa SuomiKoris-sivustolle.

MM-kisoissa Suomelle tuli mielenkiintoinen lohko, kun vastaan asettuvat USA, Ukraina, Uusi-Seelanti, Dominikaaninen tasavalta ja Turkki. Lohkosta etenee neljä jatkoon, joten Susijengillä on ennakkoon täysin realistiset mahdollisuudet edetä jatkoon.

– Muut asettavat omat odotuksensa ja me asetamme omat odotuksemme. On sen verran kovat leikit, sen verran kovat joukkueet ja pienet marginaalit, että kannattaa lähteä voittamaan yhtä puoliaikaa kerrallaan. Ilman sitä ei voi voittaa yhtään ottelua, heittää Dettmann.

Dettmannin mukaan Susijengin pelityylissä ei tulla näkemään suuria yllätyksiä kesän aikana.

– Meidän pitää kehittää ja hioa edelleen meidän pelitapaa. Mitä paremmin mies ja pallo liikkuvat, niin sitä paremmin pallopelissä pärjää, Dettmann päättää.

Salttu Forsström