Viimeiset kaksi kautta Joensuun Katajaa edustanut Vesa Mäkäläinen (27) palaa takaisin Namika Lahteen viiden vuoden tauon jälkeen. Mäkäläinen aloitti Korisliigauransa juuri Namikassa jo kaudella 2003-2004 ja oli voittamassa kasvattajaseuralleen mestaruutta keväällä 2009. Tuore sopimus on yksivuotinen.

Namikan kannattajien suursuosion saavuttanut Mäkäläinen kuului mestaruusjoukkueen ehdottomiin kärkipelaajiin ja palkittiin kauden päätteeksi Korisliigan parhaana puolustuspelaajana, kehittyneimpänä pelaajana ja finaalien arvokkaimpana pelaajana.

MM-kisoihin valmistautuvan Susijengin maajoukkueleiritykseenkin kutsuttu Mäkäläinen esiintyi kuluneella kaudella Katajan paidassa 33 ottelussa, tehtaillen keskimäärin 16 minuutin peliajalla 5.6 pistettä ja noukkien 4.1 levypalloa. Kahdesta Joensuun kaudesta ”Veskulle” jäi palkintokaappiin tämän kevään hopeamitali ja viime vuoden pronssimitali.

Mäkäläinen on saanut henkilökohtaista tunnustusta erityisesti puolustuspelillisistä ansioistaan tultuaan kahdesti valituksi Korisliigan parhaaksi puolustuspelaajaksi (2009 ja 2011). Arvostusta on Suomessa tullut myös parhaan kuudennen pelaajan (2007) sekä vuoden tulokkaan (2006) valintojen muodossa. Korisliigaotteluita Mäkäläinen on pelannut 307, sekä lisäksi yhden kauden Ruotsissa Plannja Basketin joukkueessa.