Suomen kanssa samassa lohkossa MM-kisoissa pelaava Uusi-Seelanti on saamassa tärkeän pelurin riveihinsä, kun Alex Pledger on kovaa vauhtia toipumassa nilkkavammastaan.

Pledger on kärsinyt pitkään nilkkavammasta eikä pelannut tämän kauden aikana Uuden-Seelannin liigassa lainkaan, mutta on ilman takapakkeja kuntoutumassa nilkkaleikkauksesta pelikuntoon juuri parahiksi MM-kisoihin.

Peräti 215-senttinen sentteri toivoo pystyvänsä auttamaan joukkuettaan, vaikka pitkä loukkaantuminen saattaa vaikuttaa pelaamiseen.

– Alustavasti en varmasti ole loistavassa pelikunnossa, mutta olen aika luottavainen, että kun turnaus alkaa olen aika lähellä missä minun pitääkin olla, Pledger toteaa FIBA:n sivuilla.

Pledgerin mukaan kuntoutumisessa ei ollut varaa virheisiin, mikäli hän halusi kisoihin pelaamaan.

– Minä en voinut kokea takapakkia, vaan kaiken piti mennä suunnitelmien mukaan. Olen iloinen, että se on mennyt. Se ole melko tavallinen operaatio, mutta moni asia olisi voinut mennä pieleen. Minun onnekseni kaikki on mennyt hyvin, Pledger päättää.