Suomen koripallomaajoukkue aloittaa valmistautumisen kohti tuleviin MM-kisoihin ensi viikolla. Hanno Möttölä katsoo luottavaisena kohti Susijengin mahdollisuuksia edetä lohkostaan jatkopeleihin.

Suomi pelaa samassa alkulohkossa yhdessä USA:n, Turkin, Ukrainan, Uuden-Seelannin sekä Dominikaanisen tasavallan kanssa. Lohko on kova, kuten MM-kisoissa aina, mutta Möttölä pitää Suomen mahdollisuuksia selvitä eteenpäin hyvinä.

– Jatkomahdollisuudet on. Viisi ottelua, kuusi joukkuetta joista neljä menee jatkoon, niin meillä erinomaiset mahdollisuudet. EM-kisoissa vain kolme pääsee jatkoon, Möttölä muistuttaa.

– Ensimmäisestä pelistä alkaen lähdemme taistelemaan päivä kerrallaan voitoista. Turkki on tuttu vastus ja pari muuta, joita vastaan olemme pelanneet vuosia sitten, legenda pohtii SuomiKoris-sivustolle.

Suomen kisat alkavat herkullisimmalla mahdollisella ottelulla, kun vastaan asettuu USA:n tähtisikermä. USA oli myös Möttölän toivelistalla ykkösenä.

– Erinomaista kohdata USA heti alkuun. USA oli mieluisin vaihtoehto ykköskorista. Ainakin saamme tv-katsojia ja jokainen pääsee mittaamaan taitojaan huippuatleetteja vastaan, Möttölä miettii.

Jesse Happonen