Joensuulainen Kataja Basket hioo vielä kokoonpanoaan ulkomaalaispelaajien osalta. Koeajalla vajaat kaksi viikkoa esiintyneen Travis Wallacen kanssa ei tehdä sopimusta ja keskiviikkona joukkueen vahvuuteen saapuu kauden mittaisella sopimuksella 25-vuotias amerikkalaiskollegansa Kenneth ”Ken” Horton.

198-senttisellä laitahyökkääjällä on takanaan kaksi täyttä ammattilaiskautta käsittäen pestit Ranskassa, Kyproksella, Meksikossa ja viimeksi Australiassa.

– Wallacen kohdalla otimme tietoisen riskin. Odotettiin, että hän olisi ollut ”kokoaan suurempi”. Nyt kävi näin eli kaipaamme selkeästi isompaa pelaajaa, päävalmentaja Pekka Salminen valottaa Katajan sivuilla.

Jo maahan saapunut Horton pelasi yliopistouransa Central Connecticut Statessa ja päätti vajaa kuukausi sitten pelinsä Australiassa, sen SEABL (South East Australian Basketball League) -liigassa Ballarat Miners -joukkueessa. Tilastonsa 24 ottelussa keskimäärin 38 peliminuutissa olivat 21,5 pistettä, 13,2 levypalloa, 2,0 syöttöä, 1,6 riistoa ja 1,4 torjuntaa. Pelitilanneheitot osuivat 48 prosentin tarkkuudella, näistä kolmoset 38-prosenttisesti. Vapaaheittotarkkuus kirjattiin 79 prosenttiin.

Levypallolukema oikeutti SEABL:n tilastokuninkuuteen ja kauden päätteeksi Horton valittiin sarjan ykköstähdistöön.

Ken Horton on Kataja Basket -rosterin 11. pelaaja kaudelle 2014-15. Muut ovat Petri Virtanen, Teemu Rannikko, Kalle Naapi, Marius van Andringa, Marcel Moore, Robert Arnold (USA), Garrius Holloman (USA), Jesse Niemi, Tommi Huolila ja Nicolai Hvidberg (DEN). Valmennuksesta vastaavat Pekka Salminen ja Tuomas Oja.