Voitoilla kautensa aloittanut Kauhajoen Karhu yrittää jatkaa putkeaan paikallisvastustajansa kustannuksella, kun lauantaina on edessä kauden ensimmäinen paikalliskamppailu Kobria vastaan.

Karhu viilettää Korisliigan kärjessä kolmen pelatun kierroksen jälkeen. KTP on tasapisteissä, mutta heikomman korieron takia, joutuvat kotkalaiset tyytymään kakkospaikkaan.

Karhu on kaatanut Seagullsit vieraissa, Pyrinnön ja Vilppaan kotiluolassa. Nyt on edessä yksi kauden kohokohdista, kun vastaan saadaan Lapuan Korikobrat. Jos Kobrat Karhun myrkyttää, saa alkukausi happaman maun, voitoista huolimatta. Oman lisämausteen peliin tuo pelipaikka. Paikallispeli pelataan Seinäjoki Areenassa, joten seinäjokisille tarjotaan mahdollisuutta seurata kiihkeää kamppailua huippuolosuhteissa.

– Erittäin mielenkiintoinen ottelu on tulossa. Uusi pelipaikka, monelle meidän pelaajista ja minulle ensimmäinen Pohojanmaan derby ja hiukan erilaiset joukkueiden lähtökohdat peliin. On kyllä tosi hieno juttu, että pelipaikkana on Seinäjoki-Areena. Iso sali ja toivottavasti myös paljon yleisöä, että saadaan hieno tapahtuma ja matsi aikaiseksi, Karhun päävalmentaja Sami Toiviainen miettii Karhun sivuilla.

Ottelu on Karhulle kolmas tällä viikolla, kun taas Lapua on saanut valmistautua peliin koko viikon.

– Meillä on alla tältä viikolta kaksi peliä ja Lapua on saanut harjoitella sekä keskittyä koko viikon tähän otteluun. Meillä ainakin pelituntuma hyvällä mallilla ja olemme palautuneet viikon otteluista erittäin hyvin, valottaa Toiviainen.

Toiviainen tuntee tulevan vastustajan metkut hyvin.

– Olin paikan päällä seuraamassa Kobrat-KTP-ottelua ja muistiinpanoja ottelusta on tutkittu tarkasti. Kobrilla on kahdessa ensimmäisessä matsissa ollut Paul Carter aivan erinomainen. Liikkuva laituri hyökkää kovaa kohti koria ja on osunut myös kaaren takaa hyvin. Lisäksi levypallopelaaminen on ollut miehellä sarjan parasta. Hänessä meillä on kova haaste, mutta eiköhän meillä ole takataskussa miehen varalle jotain keksittynä. Stephen Lumpkins on ollut myös tehokas korin alla. Siinä onkin Devonnelle oiva taistelupari, jossa saa toden teolla painia ja vääntää. DJ Richardson, Juho Nenonen, Jussi Turja ja Pyry Rainamaa täydentävät omilla vahvuuksillaan Kobrien rosterin.

– Meidän on jälleen kerran tiedettävä vastustajan vahvuudet, saatava palloskriini- ja 1 vs. 1 -puolustus hyvälle tasolle sekä kontrolloitava pelin tempoa. Näillä eväillä neljäs voitto on hyvin mahdollista ottaa ja samalla Pohjanmaan herruus. Kokoonpano on vielä Niko Mattilan osalta arvoitus.