Sasu Salin ja Petteri Koponen ottivat mittaa toisistaan keskiviikkona Eurocupin ottelussa Olimpija-Himki. Ottelun jälkeen molemmilla oli hieman kaksijaksoiset tunnelmat, sillä Salinin hyvästä pelistä huolimatta Olimpija hävisi ja toisaalta Koponen katseli paljon sivusta, kun Himki juhli voittoa.

Himki kuittasi tyhjän katsomon edessä pelatun ottelun nimiinsä 88-85, mutta Salin ei painanut päätään pensaaseen tappiosta huolimatta.

– Hyvin me pelasimme. Ehkä he eivät olleet yhtä valmistautuneita peliin kuin me. Mielestäni meillä oli hyvä ilme koko pelin, mutta 27 miljoonaa voitti 2 miljoonaa, Salin viittasi joukkueiden budjettieroon.

Salin ja Koponen olivat ottelussa useasti vastakkain ja kertaalleen Salin pääsi ryöväämään Koposen sisäänheiton jonka jälkeen Koponen rikkoi kaveriaan pallontavoittelutilanteessa.

– Piti vähän Euroliigakokemuksella ottaa Petteriltä muutama pallo enemmän pois ja penkittää se. Ehkä se syötti tahallaan, kun on minun luona. Ehkä Moskovassa pitää sitten tehdä vastapalvelus, Salin naureskeli.

– Hirveä tuollainen floppi, Koponen kuittasi perään.

Koposelle ei osunut valmentajan mielestä paras mahdollinen päivä, sillä parit menetykset johtivat hänen penkitykseen loppupelin ajan ja peliaikaa tuli reilut 16 minuuttia. Voitto kuitenkin kuittasi oman harmistuksen.

– Ei tämä välttämättä historian kirjoihin jää. Ei kaunista korista kummaltakaan. Ljubljana pelasi mielestäni ihan pirteästi, mutta meiltä ei ihan niin hyvä peli. En tiedä mikä meillä oli. Olimmeko unisia vai oliko se tyhjä areena, mutta onneksi voitimme sentään. Itseltäni ei niin hyvä peli, mutta sellaista se on välillä. Sasulta hyvä peli ja meille voitto, joten ihan hyvä näin.

Koponen on yksi Movemberin tämän vuoden kasvoista ja hän aikoo kasvattaa viikset hyvään tarkoitukseen. Hän odottaakin mielenkiinnolla millaiset viikset Salin saa tänä vuonna kasvatettua.

– Sasun karvattomuus on ihan läppä. Vaikka se kuinka yrittää, niin eivät ne varmaan näy, Koponen heitti.

Salttu Forsström