Karhu palaa parketille pitkän tauon jälkeen. Edellisestä pelistä ehti kulua 10 päivää, ennen kuin tositoimet taas joukkuetta kutsuvat. Silloin joukkue peittosi kotisalissa Hongan lukemin 94–79. Nyt on edessä kauden ensimmäinen vierailu Joensuuhun, josta voittoa on aina vaikea hakea.

Kataja aloitti Korisliigan kolmella voitolla, mutta nyt alla on viisi perättäistä tappiota. Neljä viimeisintä on tullut ilman Teemu Rannikkoa, joka viimeksi pelasi lokakuun puolivälissä Lahdessa, jossa Kataja hävisi 75–77. Tuossa pelissä Rannikko pussitti 18 pistettä. On myös mainittava, että viidestä viimeisestä pelistä Kataja on pelannut neljä vieraissa. Edellisessä pelissä Kataja pääsi takaisin kotikentälle, mutta Biisonit kävivät hakemassa pisteet lukemin 81–85.

Jos Rannikko on Katajan tärkein lenkki, niin lähes yhtä tärkeä on 198-senttinen laituri Robert Arnold. Boise Staten yliopiston kasvatti komeilee Korisliigan pistetilaston kärjessä 26,6 pisteen keskiarvolla. Lisäksi Arnold on napsinut 5,4 levypalloa, jakanut 2,5 syöttöä ja riistänyt 1,4 kertaa per ottelu.

– Teemu Rannikko on Katajan pelin sielu, jonka pelin pyörittämiseen meidän on iskettävä kiinni. Emme voi antaa hänen huseerata hyökkäyksessä omalla mukavuusalueellaan, vaan oltava koko ajan aggressiivisia. Lisäksi on hyökättävä Teemua vastaan, jottei voi huilata puolustuksessa. Mitä enemmän pallo on jollain muulla kuin Teemulla, sen parempi meille, Karhun päävalmentaja Sami Toiviainen korostaa seuran sivuilla.

– Toinen nimi on Reggie Arnold. Hän on sarjan kovin scoraaja, jonka jokainen heitto on oltava häiritty. Pakotettava vasemmalle ja pysäytettävä 1vs1 niin, että joutuu ottamaan hyppyheiton. Yksi tärkeä osa-alue on Katajan pick and roll-pelaaminen. Ranikko-Virtanen pystyy kyllä ruokkimaan Knight-Huolila-akselia, jos annamme siihen mahdollisuuden, Toiviainen päättää vastustaja analyysin.

Toiviainen kuitenkin keskittyy pääasiassa oman joukkueensa pelin kehittämiseen ja esitykseen.

– Me keskitymme omaan tekemiseen. Vaikka olemmekin harjoitelleet tiettyjä Katajan juttuja, niin oleellisinta on kuitenkin omaan tekemiseen keskittyminen ja hyvän tason ylläpitäminen. Meillä jälleen hyvä harjoitusviikko takana, jossa olemme päässeet hiomaan yksityiskohtia hyökkäyksestä, harjoittelemaan meidän paikkapuolustusta sekä palloskriinipuolustusta. Kaikki tällä hetkellä pelikuntoisia, ainoastaan pieni flunssa haitannut meidän takamiehiä tässä viikolla, Toiviainen paljastaa.