Yhtenä suurimmista mestarisuosikeista kauteen lähtenyt Chicago Bulls on esiintynyt viime aikoina heikosti. Joukkueella on allaan viidestä viime ottelusta neljä tappiota ja joukkueen tähtipelaaja Derrick Rose on ehtinyt ilmaista jo tuskastumisensa joukkueen otteisiin.

Rose manasi Cleveland-ottelun jälkeen, etteivät kaikki ole samalla sivulla eikä hän ole muutenkaan tyytyväinen pelaajiensa esityksiin. Arvostetun NBA-toimittaja Chris Sheridanin mukaan päävalmentaja Tom Thibodeaun asema on tällä hetkellä vaakalaudalla, sillä hän on menettämässä otettaan joukkueesta. Hänen vaativa persoonallisuutensa on nakertanut joukkuetta, kun hän on rasittanut avainpelaajiaan liikaa sekä peleissä että harjoituksissa. Tiettävästi joukkueen Cleveland-ottelun jälkeiset harjoitukset peruttiin pelaajien vaatimuksesta, sillä alla oli kolme peliä neljässä päivässä.

Chicagon urakka ei juuri helpotu jatkossakaan, sillä se kohtaa vielä tammikuun aikana muun muassa San Antonion, Dallasin, Golden Staten sekä Phoenixin. Chicagon saldo tämän kauden osalta on tällä hetkellä 27/16.