Vilpas otti eilen sarjapaikan kannalta elintärkeän voiton Hongasta lukemin 86-68. Voiton ansiosta joukkue pelaa Korisliigassa myös ensi kaudella. Eilenkin salolaisten pelinrakenteluista tehoillaan vastannut Sami Ikävalko kertoo voiton olleen suuren suuri helpotus seuran verkkosivuilla.

Panokset olivat todella kovat, sillä Honka majaili ennen ottelua vain kahden pisteen päässä salolaisista. Runkosarjaa on jäljellä kaksi ottelua.

– Pelaajan kannalta erittäin raastava tilanne, kun kukaan ei tiedä, oliko tämä juuri se peli, joka ratkaisee divariin putoajan. Itse olen pyöritellyt hommaa omassa päässä jo jonkin aikaa. Tässä leikitään nyt ihmisten ammateilla. Uskomatonta, että tässä vaiheessa kautta ei tiedetä, mikä näiden pelien merkitys voi olla. Ei ole kiva tilanne kenellekään, Ikävalko sanoo.

Ikävalko oli eilen joukkueensa parhaimmistoa tehden 12 pistettä ja syöttäen viisi koria.

– Olen tyytyväinen ja ylpeä joukkueesta. Alun jälkeen tiivistettiin puolustusta ja pistettiin pallot pussiin, tiivisti Sami Ikävalko pelin hengen.