Tapiolan Hongan vaikea kausi miesten Korisliigassa päättyy lauantaina, kun pudotuspelien kotietua havitteleva Kouvot saapuu Espooseen.

Hongan kausi on ollut haastava monella tapaa. Nuorella ja kokemattomalla joukkueella kauteen lähtenyt Honka pelasi hyvän alkukauden, mutta Ronnie Clarkin pitkä loukkaantuminen sekoitti pasmat ja lopulta Hongan kohtaloksi jää sarjan jumbosija.

Kauden viimeisestä kotiottelusta toiveena on luonnollisesti voitto. Hongan tappioputki kotiotteluissa on venynyt jo kahdeksan pelin mittaiseksi ja tuo putki olisi kauden päätteeksi mukava saada poikki. Voiton esteenä on kuitenkin erittäin kova Kouvojen joukkue, joka taistelee Bisonsin kanssa pudotuspelien kotiedusta. Sarjaohjelman erikoisuuden vuoksi Kouvot, kuten lähes kaikki muutkin joukkueet tällä kaudella, pääsee Honkaa vastaan levänneenä ja hyvin valmistautuneena.

Hongan päävalmentaja Tuomas Iisalo toivoo, että kausi päättyisi voittoon kotiyleisön edessä:

– Kauden viimeinen peli. Kaikki haluavat lopettaa kautensa voittoon, joten joukkueella on vain yksi tavoite tähän otteluun. Raskaasta kaudesta huolimatta meillä on ollut paljon myös positiivisia kokemuksia ja Kouvoja vastaan on mahdollisuus vielä yhteen sellaiseen kotiyleisön tukemana, Iisalo heittää.