Kymen Sanomat uutisoi sivuillaan, että KTP:n Jukka Matisen lisenssiä ei mahdollisesti ole tämän kauden osalta maksettu. Se tarkoittaisi sitä, että KTP voidaan tuomita hävinneeksi ottelut joissa Matinen on ollut mukana viimeisen 30 päivän aikana.

Matinen oli sivussa alkukauden ajan ja palasi kentille helmikuun lopussa. Jos hänen lisenssiään ei ole kuitenkaan asianmukaisesti hoidettu, saatetaan KTP tuomita hävinneeksi ottelunsa. KTP-Basketin puheenjohtaja Jyrki Lindströmin mukaan tällainen lapsus on saattanut joukkueella käydä.

- Tämä on toistaiseksi vain huhu, mutta mitä todennäköisimmin näin on päässyt käymään, Lindström valottaa Kymen Sanomien sivuilla.

Koripalloliiton kilpailutoiminnan johtaja Tom Westerholm on toistaiseksi vaitonainen tilanteesta.

- En halua kommentoida, koska tämä asia on keskeneräinen. Sen verran voin sanoa, että edustuskelpoisuutta katsotaan 30 päivää taaksepäin, Westerholm paljastaa lehden sivuilla.

Westerholmin mukaan Koripalloliitolla ei ole järjestelmää, joka huomaisi puuttuvan lisenssimaksun.

- Lisenssin ostaminen on pelaajan ja näin korkean sarjatason ollessa kyseessä varmaankin seuran vastuulla. Meillä ei ole järjestelmää, joka valvoisi, että kaikki maksut on maksettu.

Mikäli Matinen katsotaan edustuskelvottomaksi, saattaa KTP menettää viimeisen 30 päivän aikana hankkimansa pisteet. Tässä tapauksessa kotkalaisilta mitätöitäisiin kuusi voittoa ja se putoaisi sarjassa viidenneksi. Tämä tarkoittaisi sitä, että Kataja nousisi sarjakärkeen ja varmistaisi runkosarjan voiton voittaessaan päätöskierroksen ottelussa Kouvot.