Yksi aikakausi Korisliigassa tuli päätökseen tiistaina, kun KTP:n Jukka Matinen ilmoitti joukkueelleen lopettavansa uransa. Asiasta uutisoi Kymen Sanomat sivuillaan.

Matinen pelasi ensimmäisen ottelunsa pääsarjatasolla kaudella 1995-96 ja pelasi Korisliigassa peräti 16 kautta voittaen neljä mestaruutta, kaksi hopeaa ja yhden pronssin. Lisäksi hän pelasi neljä kautta Saksassa Frankfurt Skylinersin joukkueessa ja voitti tuolloin Bundesliigan mestaruuden.

- Jukalla olisi ollut sopimusta vielä vuosi jäljellä, mutta olemme sopineet, että katsotaan aina vuosi kerrallaan, KTP Basketin puheenjohtaja Jukka Lindström kertoo Kymen Sanomissa.

- Tämä on meille menetys, mutta kunnioitamme tietysti Jukan ratkaisua.

Matinen heitti uransa pistekeskiarvoksi kovat 11,3 pistettä ja erityisesti kolmosen takaa hän on tehokkaana heittäen 42,2 prosentin heittotarkkuudella. Yhteensä hänelle kertyi 611 ottelua Korisliigassa. Lisäksi hän pelasi urallaan 91 miesten maaottelua.

KTP:n pakka on ensi kautta pahasti auki, sillä pelaajista 16-vuotiaalla Vili Nymanille ja 18-vuotiaalla Joonas Pentillä on sopimukset ensi kaudeksi.

- Joonas Lehtoranta, Timo Heinonen ja Michael Pounds ovat ensimmäisenä neuvoteltavien listalla. Lähdemme omista liikkeelle ja jos näyttää tyhjältä, katsomme muualle, Lindström valotti.

Päävalmentaja Anton Mirolybovilla on sopimusta jäljellä vielä kaksi kautta.