NBA on vahvistanut Suomessa ensi kertaa järjestettävän nuorten leirin, NBA Youth Campin, pelaajavieraaksi Gerald Hendersonin, Charlotte Hornetsin näyttäväliikkeisen laiturin.

Maanantaina viidessä minuutissa loppuun varattu NBA Youth Camp järjestetään NBA:n ja Suomen Koripalloliiton yhteistyöllä Helsingissä 5.-7.6.

NBA Youth Camp on tarkoitettu 8-13-vuotiaille tytöille ja pojille taitotasosta riippumatta. Kolmipäiväisellä NBA Youth Campilla keskitytään taito- ja tekniikkaharjoituksiin sekä kilpailuihin.

NBA-pelaajavieraaksi saapuva Gerald Henderson oli 12. varaus vuoden 2009 NBA Draftissa. 27-vuotias Duke-kasvatti on pelannut koko NBA-uransa Charlottessa. Kuluneella kaudella 195-senttinen Henderson taiteili pelaamassaan 80 ottelussa keskimäärin 12,1 pistettä.

Hendersonin joukkueen Charlotte Hornetsin omistaja on kaikkien aikojen parhaana koripalloilijana tunnettu Michael Jordan. Gerald Hendersonin isä, Gerald Henderson Sr, on kolminkertainen (1981, 1984, 1990) NBA:n mestari.

– Odotan innolla Helsingin-vierailuani ja Suomen ensimmäistä NBA Youth Campia. Tällaiset leirit ovat paras tapa hioa taitoja, kisailla muita vastaan ja pistää harjoituksissa saadut opit käytäntöön niin kentällä kuin kentän ulkopuolella, kertoo Henderson NBA:n ja Suomen Koripalloliiton tiedotteessa.

Leirin valmentajina toimivat Helsingin NMKY:n valmentajat sekä Susijengi-legenda, ensimmäisenä suomalaisena NBA:ssa pelannut Hanno Möttölä.

– Olen innoissani mukana Suomen ensimmäisellä NBA Youth Campilla. Osallistujille se on hieno mahdollisuus viettää aikaa yhdessä, kehittää koripallotaitojaan ja tietenkin tutustua Gerald Hendersoniin ja oppia häneltä. Toivottavasti nämä kolme päivää innostavat leiriläisiä harjoittelemaan entistäkin kovemmin ja kenties näemme 10-15 vuoden päästä jonkun heistä NBA:ssa tai WNBA:ssa, kommentoi Möttölä.

Suomen Koripalloliitto käynnisti NBA Youth Campille ilmoittautumisen viime maanantaina klo 10. Viisi minuuttia myöhemmin leirin sata paikkaa oli varattu täyteen.

– Olemme innoissamme yhteistyöstä Suomen Koripalloliiton kanssa ja mahdollisuudesta järjestää ensimmäinen NBA-leiri Suomessa. Leiri on hieno mahdollisuus pojille ja tytöille oppia pelin perustaitoja sekä kisailla hauskoissa kilpailuissa ja peleissä NBA-ympäristössä, valaisee Neal Meyer, koripallotoimintojen johtaja NBA:n Lontoon toimistosta.

– Olemme erittäin iloisia mahdollisuudesta tehdä yhteistyötä NBA:n kanssa. Toivomme, että tämä on alku pitkälle yhteistyölle, jonka myötä tulemme näkemään lisää tällaisia tapahtumia Suomessa, kommentoi Koripalloliiton valmennuksenjohtaja Ari Tammivaara.

NBA Youth Campin organisointiapuna toimii Helsingin NMKY ja leiriä ovat tukemassa Koripallosäätiö sekä Hanno Möttölän tukirahasto.