Daniel Bailey, 25, tulee edustamaan jo kolmatta kauttaan BC Nokiaa. Sopimus sisältää alkukauden tryout-pykälän. Daniel Dolencille, 21, Nokia on puolestaan uusi tuttavuus muutaman Kouvot-kauden jälkeen.

Kaudella 2013-14 Bailey takoi Divari-A:ssa toistaiseksi parhaat tilastonsa Suomessa: 18,8 pistettä ja 8,2 levypalloa ottelua kohden. Viime kaudella pisteitä syntyi vajaat 12 pistettä per ottelu. Bailey on pelannut ammattilaisurallaan lisäksi Saksassa ja Japanissa.

– Baileyllä oli jo viime kauden sopimuksessaan optio siitä, että jos sarjanousu tulee, pelaaja saa mahdollisuuden näyttää kykynsä myös liigatasolla. Molemmat osapuolet halusivat tämän option käyttää, kommentoi seuran tiedotteessa BC Nokian manageri Marko Pirhonen.

– Hienoa palata tuttuun kaupunkiin jo kolmatta kertaa. Odotan innolla näkeväni taas teidät kaikki. Viime kevään divisioonan mestaruudesta ja liiganoususta jäi hienoja muistoja ja haluan auttaa joukkuetta menestymään myös Korisliigassa, summasi 196-senttinen Bailey.

Uutena pelaajana BC Nokian riveihin siirtyy 205-senttinen Daniel Dolenc. Dolenc siirtyy Nokialle Kouvolan Kouvoista, jossa hän pelasi edelliset kaksi kautta. Espoo Basket Teamin kasvatilla on lisäksi liigakokemusta myös Tapiolan Hongasta. Viime kaudella pisteitä syntyi Korisliigassa ottelua kohden 3,9.

Dolenc ehti viime kaudella myös vierailla lainalla pelaamassa HoNsU:n paidassa viisi 1. divisioona A:n ottelua ja niissä pelaajan keskiarvoiksi muodostui 12,6 pistettä ja 6,6 levypalloa.

Nuorisomaajoukkueiden vakiokasvo Dolenc ylitti vuonna 2012 kolmantena suomalaispelaajana kautta aikojen sadan pelatun nuorten maaottelun rajan. Parhaillaan miesten haastajamaajoukkueen mukana kesän Universiadeihin tähtäävä Dolenc on tähän mennessä pelannut nuorten maaotteluita kaikkiaan 114 ja pisteitä näissä on syntynyt 647.

Nokialta mies etsii uusia haasteita ja ympäristöä jossa jatkaa kehittymistä, sekä luonnollisesti vastuuta ja peliaikaa.

– Meillä on halua rakentaa joukkuetta useamman vuoden tähtäimellä ja kestävälle pohjalle. Nuori lahjakkuus Dolenc tukee tätä tavoitetta erinomaisesti, iloitsee Pirhonen.