Hollanti komeasti nurin 20-vuotiaiden EM-avauksessa

© Kuva: Juha Tamminen

Suomen 20-vuotiaat miehet aloittivat B-divisioonan EM-kisansa erinomaisesti, kun Suomi kaatoi avausottelussa Hollannin 68-54 (24-28). Hollanti piti toisella neljänneksellä Suomen vaikeuksissa, mutta pukukopista tuli esiin sisuuntunut Suomi, joka hoiti homman kotiin.

Suomen puolustus oli lähestulkoon koko pelin laadukasta pieniä nukahduksia lukuun ottamatta. Puoliajan jälkeen Suomen valmennusjohto puski pelaajia ajamaan hanakammin kohti koria. Lopputuloksena Suomi vei kolmannen neljänneksen 23-10, eikä Hollannista ollut takaa-ajajaksi päätösneljänneksellä.

– Hyökkäyksessä meillä oli vaikea eka puolisko, mutta toinen oli jo hyvä. Heti, kun aloimme hyökkäämään määrätietoisemmin korille, niin alkoi tapahtumaan hyviä asioita. Olimme myös levypalloissa hemmetin hyviä isokokoisempaa joukkuetta vastaan, päävalmentaja Anton Mirolybov kommentoi koripalloliiton tiedotteessa.

Kaksinumeroisille pisteille Suomelta ylsi Oskar Michelsen (13/7), Anton Odabasi (12/10) ja Alexander Madsen (10/9). Tuomas Hirvonen (8/1/8 syöttöä) taas johti peliä mallikkaasti.

Suomen vaihtopenkki oli kuitenkin avainasemassa voitossa, kun mm. Joonas Tahvanainen (9/0) ja Fiifi Aidoo (4/0) toimivat sähköjäniksinä Suomen energiatasolle vaikeina hetkinä.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.