Bosnia-Hertsegovinan ykköstähti ei pelaa EM-kisoissa

© Kuva: Getty Images

Bosnia-Hertsegovinan ykköspelaaja Mirza Teletovic on varmistanut, ettei tule pelaamaan puolentoista kuukauden päästä alkavissa EM-kisoissa.

Teletovic ilmoitti asiasta pitämässään lehdistötilaisuudessa Sarajevossa. Hän vetäytyy maajoukkueesta sivuun terveyshuolien takia, sillä aiemmin keväällä hän sairastui veritulppaan. Teletovic siirtyi kesällä Brooklyn Netsistä Phoenix Sunsiin ja myös uusi seura toivoi, ettei hän osallistuisi EM-kisoihin.

Teletovicin poissaolo on merkittävä takaisku Bosnia-Hertsegovinan maajoukkueelle, sillä viime vuoden EM-karsinnoissa hän oli joukkueensa paras pistemies 26,3 pisteen keskiarvolla ja lisäksi hän kahmi 6,7 levypalloa ja antoi 2,3 korisyöttöä.

Teletovicin lisäksi Denver Nuggetsin Jusuf Nurkicia ei nähtäne kisoissa, sillä hän ei ehdi toipumaan polvileikkauksesta ajoissa ja myös Bayern Münchenissä pelaavan Nihad Djedovicin osallistuminen on tällä hetkellä erittäin epävarmaa, sillä hän sai aiemmin tänä vuonna Saksan kansalaisuuden ja joutui antamaan takaisin Bosnian passinsa eikä hän välttämättä ehdi saada kansalaisuutta takaisin ennen kisojen alkua.

Bosnia-Hertsegovina pelaa Suomen kanssa samassa EM-lohkossa.