Roope Ahonen löytämässä roolinsa Susijengissä – ”Energiaa, rohkeutta ja itseluottamuspeliä”

© Kuva: Salttu Forsström

Roope Ahonen palaa jälleen Susijengin arvokisamiehistöön, kun hänet valittiin tuleviin EM-kisoihin. MM-parketeilla Ahonen ei pelannut, mutta nyt valinta osui jälleen häneen.

– Totta kai tämä on iso kunnia. Tämän eteen on tehty töitä ja treenattu. Suomen paidan päälle laittaminen ja arvokisat ovat iso juttu, tuumasi Ahonen SuomiKoris-sivustolle.

Ahonen on ollut koko kesän Susijengin vahvuudessa. Mies on pelannut seitsemässä ottelussa keskimäärin hieman yli kuusi minuuttia ottelua kohden.

– Kesä on ollut nousujohteinen. Pääasia on ollut se, että olen saanut olla terveenä ja treenata. Vastuutakin on tullut enemmän ja sitä kautta olen saanut itseluottamusta ja sellaisen tunteen, että oma rooli joukkueessa voisi löytyä, Ahonen sanoo.

Mikä se roolisi on?

– Tuon penkiltä energiaa ja koetan pitää pelin tason hyvänä. Tulen lepuuttamaan Petteriä. Tuon energiaa ja rohkeutta ja itseluottamuspeliäni. Koetan pelata mahdollisimman hyvin molemmissa päissä ja antaa painetta vastustajan takamiehille. Kaikki minuutit, jotka tulee, pitää pelata mahdollisimman hyvin, vaikka välillä niitä tulisi vähemmänkin.

Suomen viimeinen valmistava maaottelu pelataan perjantai-iltana Ukrainaa vastaan. Ukraina oli vastassa myös viime viikolla Sloveniassa pelatussa turnauksessa. Tuolloin Ukraina oli parempi pistein 75-70, mutta tuon ottelun esitys oli Susijengin viime viikonlopun ehjin.

– Jokainen harjoitusottelu on tärkeä ja vie meitä eteenpäin. Tämä on viimeinen valmistava matsi ja on tärkeä. Tässä katsotaan, mihin suuntaan olemme menossa. Nyt on viimeinen joukkue kasassa. Uskon että tulee hyvä peli ja nähdään aivan erilainen Susijengi kuin viime viikonloppuna Sloveniassa. Kaikki ovat latautuneita ja eri ilmeellä.

Onko trendinne siis nouseva?

– Uskon niin. Treenaamme koko ajan ja myös pelin ulkopuolella. Kisoissa pitää olla parhaimmillaan. Olemme menneet eteenpäin ja tuoneet uusia asioita peliimme.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.