Susijengi saapui keskiviikkona iltapäivällä Montpellieriin, jossa 10 000 katsojaa vetävä pääkallopaikka Park&Suites Arena näkyy jo laskeutuessa aivan lentokentän vieressä.

Susijengi ei ehtinyt kauaa asettua hotellille, kun joukkue suuntasi jo iltatreeneihin.

– Matkustuksen jälkeen iltatreeneissä liikutaan vain mahdollisimman paljon ja avataan kroppaa, jotta saadaan veri kiertämään, kapteeni Shawn Huff kertoo Koripalloliiton tiedotteessa.

– Tässä vaiheessa muutenkin katsotaan asioita enemmän järjen puolelta, että kaikki on kunnossa. Fyysisesti ei enää hirveästi voida tehdä: joko ollaan kunnossa tai ei olla. Taktisia juttuja käydään myös läpi, että muistetaan mitä tehdään ja ollaan sitä kautta valmiina.

Huff on ollut Susijengin mukana jo kaksi kertaa EM-kisoissa ja yhden kerran MM-kisoissa, joten hän tietää, että vaikka fanille kaupunki tulee tutuksi, niin pelaajalle jää yksipuolinen kuva kisakaupungista.

– Kiva välimerellinen kaupunki, jota ehti vähän tänään näkemäänkin, kun kävimme joukkueen kanssa kävelyllä. Turnauksen aikana ei ole yleensä paljon aikaa nähdä muuta kuin hotellihuone, bussi ja pelikenttä, Huff naureskelee.

Susijengin osalta kisat alkavat lauantaina myöhäispelissä hallitsevaa Euroopan mestaria Ranskaa vastaan. Huff ja joukkue odottavat kisojen alkua intoa täynnä.

– Joukkueessa on hyvät fiilikset. Rankkoja treenejä alla, koko kesä tehty duunia tämän eteen ja hienoa nähdä, mihin meidän työn tulos riittää. Nyt on edessä se pelaajan palkinto, kun pelit alkavat.